in

Ik wilde schoenen kopen via het internet maar werd vervolgens voor 260 euro opgelicht

Het begon allemaal bij United Wardrobe

Dit is het verhaal van Mickey die schoenen wilde kopen via United Wardrobe maar werd vervolgens opgelicht voor 260 euro.

De oplichters zijn heel slim te werk gegaan en het schijnt dat er meer mensen zijn die slachtoffer zijn geworden van de mooie praatjes van deze oplichters. Hieronder kunnen jullie lezen hoe dat precies is gegaan. Daarnaast zijn ze een groepje gestart om bewijs te verzamelen en zelf verder op onderzoek uit te gaan want de politie geeft aan niks te kunnen doen op dit moment.

Mickey:
“Ik had via United Wardrobe, een site waar je tweedehands kleding en schoenen kunt kopen, nieuwe Alexander McQueens gezien. Een meisje genaamd Helen, vroeg er 280 euro voor. Dit vond ik teveel dus ik bood vervolgens 260. Ze zei dat het goed was maar dat ze het dan wel buiten United Wardrobe om wou regelen omdat United Wardrobe 10% van de kosten zelf houdt. Ze gaf me haar telefoonnummer en ik appte haar.

Ik vroeg haar om een foto van haar ID kaart en dat stuurde ze. Ook gaf ze haar Instagram dus ik dacht dat het wel goed zou komen. Ze stuurde me ook een track & trace code van een ander meisje genaamd Demi. Ze zei dat Demi ook gewoon haar schoenen had ontvangen.

Ze gaf aan dat ik ze ook mocht komen passen dus ze vroeg waar ik woonde, ik zei Amsterdam, toen antwoordde ze dat ze in Vlissingen woonde, dat was voor mij te ver. Ik geloofde haar en maakte in goed vertrouwen 260 euro over naar haar bankrekening. Ik had haar naam, nummer, bankrekeningnummer en Instagram. Wat kon er fout gaan?

Heel veel dus. Toen ze de dag erna zei dat er iets tussen was gekomen en dat ze het niet redde om naar het postkantoor te gaan, gingen bij mij de alarmbellen pas rinkelen. Ik stuurde dit
meisje een DM en dit was het antwoord wat ik kreeg:

Ik kreeg een uurtje later een DM van Demi het meisje waarvan ik dus de track en trace code van had gekregen. Ze vertelde me dat zei ook was opgelicht en dat ze nog meer slachtoffers kende. Demi dacht Isabel Marants van deze persoon te kopen maar ze kreeg dus dit:

Ja, je ziet het goed, oude Armani schoenen, niet haar maat, met aardappelen erin. Demi en ik besloten een groepschat aan te maken met alle meiden waarbij dit was gebeurd. Deze persoon heeft bij al deze meiden andere telefoonnummers gebruikt en sommige mensen hebben niets gekregen.

Ik belde het nummer van de oplichter en ik kreeg een vrouw aan de lijn, ze zei hallo, dus ik zei Hallo, met wie speek ik? Gelijk hing ze op. Ze blokkeerde me maar haar nummer is nog wel in gebruik, helaas gebruikt ze Lebara simkaarten en is ze dus niet te traceren. De andere meiden kregen een man aan de telefoon.

We weten inmiddels dat dit al twee jaar aan de gang is en dat er waarschijnlijk een heel netwerk achter zit. De politie doet vrij weinig dus zijn we met ze alle maar zelf een onderzoek gestart. We hebben met ze alle een document waar iedereen zijn verhaal in vertelt en alle bewijzen in worden gezet.

Deze persoon licht heel veel mensen op, op deze manier dus wees gewaarschuwd. De politie heeft al meerdere aangiftes ontvangen over deze zaak maar helaas doen ze er niets mee.”

Ben jij ook op deze manier opgelicht? Stuur een mailtje naar: raymakersmichaela@gmail.com

Producten kopen via United Wardrobe is veilig. Mits je het volgens de regels doet die er zijn om kopers enige veiligheid te garanderen. Als je iets koopt dan betaal je dat via hun en zij bewaren dat op een tussenrekening totdat jij goedkeuring geeft om het vervolgens vrij te geven aan de verkoper. Pas als de koper bevestigt dat het pakket ontvangen is en je het wilt houden, wordt de verkoper betaald. United Wardrobe verdient 10% per product en ook rekenen ze 2 euro transactiekosten.

Daarnaast hebben de oplichters met gevonden of gestolen ID kaarten, online een rekening aangemaakt bij een online bank. Simpel, snel en effectief. Ze maken dan vervolgens misbruik van het goede vertrouwen van slachtoffers en zo worden ze elke dag weer een paar honderd of duizend euro rijker.F*** the Police: politiechef Ad Smit in tegenaanval: ‘Meer verduistering bij politie en justitie’

Danielle “Cash Me Ousside” op de vuist met IG Personality “WoahVicky” in Los Angeles!