in

Humberto reageert mild op Zwarte Piet-uitspraak Marga Bult en dat wordt hem NIET in dank afgenomen

Credit: Instagram/ Humberto Tan

Humberto Tan heeft gisteravond op zijn eigen Facebookpagina gereageerd op de Zwarte Piet-uitspraak van Marga Bult. Hij was er mild over en dat is iets wat hem niet in dank wordt afgenomen.

Hieronder kunnen jullie zijn betoog lezen. We hebben er een aantal reacties tussen geplaatst van artiesten uit de industrie zoals Kiddo Cee en Leeroy van Zwart Licht. We hebben er daarnaast ook een reactie tussen geplaatst van een dame die Humberto “oompie” noemt. Voor de duidelijkheid, dit zijn losse reacties op het hele betoog van Humberto.

Het betoog van Humberto Tan op Facebook:

Marga Bult onder vuur na ‘grapje’ over Zwarte Piet en Humberto Tan: ‘Ik ben geen racist’..

“In het programma (Café Hendriks en Genee), dat live werd uitgezonden, werd aan de Twentse gevraagd wie het Songfestival komend jaar moest presenteren. De voorkeur van de zangeres ging uit naar Chantal Janzen en Humberto Tan. ‘Ook om het kleurtje. Verder lijkt het mij een prima duo.’ Presentator Wilfred Genee vroeg haar wat ze bedoelde met ‘het kleurtje’, waarop Bult zei ‘nou, omdat we het net nog over Zwarte Piet hadden’. Het korte fragment ging niet veel later viral op social media.”

In de Stentor lees ik dit stukje over Marga Bult. Via social media werd ik al gewezen op de uitspraak van de zangeres. Eigenlijk geeft Marga een compliment door Chantal Janzen en mij naar voren te schuiven als “haar” kandidaten voor een prestigieuze presentatie klus. Ik zie en voel het ongemakkelijke pijnpunt in haar uitspraak, maar ik zie ook dat Marga het niet verkeerd bedoeld heeft.


Leeroy Zwart Licht: Hij kon beter ze mond houden net hoe iedereen aan tafel ze mond hield toen ze het zei.

Humberto: In deze tijd van groepen die tegenover elkaar staan, grijp ik terug op wat ik eerder heb gezegd over deze discussie: laten we koel blijven in het hoofd en warm in het hart. Hard tegenover elkaar blijven staan is het makkelijkst, maar daar schieten we maatschappelijk helemaal niks mee op. Ik zoek verbinding.


Kiddo Cee: Tja, zo komen we dus nergens. United we stand, divided we fall. No excuse 4 ignorance by choise!
Zij gaan in jouw bek blijven schijten zolang jij je tong in hun kontgat blijft steken:s

Humberto: Ieder jaar lijkt de discussie rond de knecht feller en agressiever te worden maar nog steeds ontbreekt politiek leiderschap. Integendeel. Tijdens de intocht van Sinterklaas in Emmen werden journalisten bedreigd door een Pro Zwarte Pieten groep, maar die journalisten moest volgens Burgemeester Eric van Oosterhout “niet piepen”. Als een overheids functionaris blind is voor potentieel crimineel gedrag en tegen de slachtoffers zegt dat ze niet moeten piepen, dan zijn we met elkaar op de verkeerde weg.


Shrn Fiasco via Facebook: Beste Oompie Humberto Tan,

Ik begrijp het, u heeft veel over u heen gekregen bij die rtl late night maar even serieus oompie…BENT U SERIEUS?

Of bedoelt u..liever houden we ons rustig want anders ga ik WINTI voor die mensen krijgen.

DAN WATTTT!!!!???

Zo een opmerking maak je toch niet? Wat voor neerbuigende opmerking is dat? Ik vind het heel jammer dat u dit weer weg waait. U bent altijd de dupe maar doet niets.

Ik zou hele nare dingen kunnen zeggen over de situatie maar ik laat het omdat ik respect voor u heb ondanks u deze mensen de vrijheid geeft om zulke opmerkingen te maken.

? getverderrie

Edit: SERIEUS OOMPIE Humberto Tan, moet echt Glennis Grace voor u OPKOMEN? Die wasi is nodig. Het gaat niet goed. Dit is geen dikke huid dit vind ik gewoon hartverscheurend.

Humberto: Niet iedereen die voor Zwarte Piet is, is racist, maar inmiddels is wel duidelijk dat alle racisten pro Zwarte Piet zijn. Aanpassing van de knecht neemt racisten wind uit de zeilen en maakt onze samenleving mooier, inclusiever, moderner. Google eens Sjors en Sjimmie en kijk naar Sjimmie uit de jaren vijftig. Die tekeningen kunnen echt niet meer! De boezemvrienden zijn gemoderniseerd en daarom bestaan ze nog steeds.

Check ook:Marga Bult tipt Humberto ‘Zwarte Piet’ Tan als presentator Songfestival

Hou het Sinterklaasfeest fris en fruitig door de knechten te moderniseren. Laten we blijven proberen elkaar mee te nemen in onze gevoelens, laten we elkaar beter maken door naar onze kwaliteiten te kijken en niet naar onze tekortkomingen, Laten we rekening met elkaar houden omdat woorden pijn kunnen doen en laten we elkaar duidelijk maken wélke woorden pijn doen. Maar laten we ook onze goede bedoelingen niet uit het oog verliezen, zelfs als ze rottig gezegd worden. Maar laten we ook niet verbaasd zijn als we worden aangesproken op woorden en ideeën die een ander pijn doen. En Marga,
laat ik heel duidelijk zijn, ik zou graag het Songfestival presenteren, maar liever niet met een pruik op, rode lippenstift, oorbellen en pofmouwen…..5-jarige neemt Tas met Cocaïne mee naar School: Vader nu Opgepakt

Kijken: MMA vechter Vernietigd tegenstander met dodelijke Achterwaartse Hieltrap