in

Huisarrest door coronavirus voor alle Spanjaarden: boetes tot 3.000 euro

In Spanje zijn in één dag tijd meer dan 1.500 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Het land neemt nu drastische maatregelen om het nieuwe coronavirus in te dijken.

Vanaf maandag moeten alle spanjaarden thuis blijven en in Madrid worden zelfs hotels omgevormd tot ziekenhuizen. In totaal zijn in Spanje nu meer dan 5.753 mensen besmet. Na Italië is Spanje het land in Europa dat het sterkst is getroffen.

Alleen mensen die eten moeten kopen, medicijnen moeten halen of naar hun werk moeten mogen vanaf maandag de straat op. De rest riskeert een boete van 3000,- als er niet aangetoond of bewezen kan worden wat je doel op straat precies is.

Lees ook: 16-jarige jongen uit Breda ligt door coronavirus op IC afdeling, familie waarschuwt: ‘Neem dit serieus’

“Er liggen zeer moeilijke weken voor ons”, zei de Spaanse premier Pedro Sánchez gisteren tijdens een persconferentie. “We kunnen niet negeren dat de komende week meer dan 10.000 mensen getroffen zullen worden. We bevinden ons pas in de eerste fase van een strijd waarbij de hele wereld betrokken is.”

De situatie in Nederland is ook niet al te best en iets zegt ons dat het VEEL slechter gaat worden voordat het beter wordt. Hier zijn er OVERAL mensen op straat. De kleine clubs, restaurants en kroegen zijn gewoon nog open in de binnenstad.

Zo zien we maar weer dat die Rutte af moet treden na de manier waarop hij omgaat hiermee. Die man heeft straks heel veel levens op zijn geweten door zijn lakse houding!

Bron: HLN16-jarige jongen uit Breda ligt door coronavirus op IC afdeling, familie waarschuwt: ‘Neem dit serieus’

Kijken: hoe ziet zo een exotische Aziatische vleesmarkt er eigenlijk uit?