in

HolySHIT: Mexicaanse rechtbank keurt recreatief cocaïnegebruik goed

Een Mexicaanse rechtbank heeft twee mensen het recht verleend om cocaïne recreatief te gebruiken in de eerste uitspraak in zijn soort.

Mexico United Against Crime (MUCD), een niet-gouvernementele organisatie die een einde wil maken aan de drugsoorlog in het land, diende in deze zaak juridische documenten in als onderdeel van haar strategie om het drugsbeleid van het land te veranderen.

De rechtbank zei dat het de eisers niet zou toestaan om cocaïne te verkopen, maar ze zouden het wel mogen ‘bezitten, vervoeren en gebruiken’; een beslissing die MUCD beschrijft als ‘historic in the understanding of the drug phenomenon’.

De beslissing kan echter niet worden uitgevoerd totdat deze door een hogere rechtbank is beoordeeld.

De rechtbank van Mexico City heeft Cofepris, de gezondheidsautoriteit van het land, belast om het gebruik van cocaïne door de twee eisers in mei toe te staan. Een Cofepris-functionaris vertelde aan het AFP-persbureau echter dat een dergelijke autorisatie buiten zijn opdracht valt, dus heeft Cofepris stappen ondernomen om het gerechtelijk bevel te blokkeren.

De beslissing zal worden herzien door een rechtbank en als een panel van rechters de oorspronkelijke beslissing goedkeurt, wordt de uitspraak van kracht, hoewel deze dan alleen van toepassing is op de twee personen die de zaak hebben aangespannen.

In een verklaring zei MUCD dat deze zaak ‘een nieuwe stap vormt in de strijd om een alternatief drugsbeleid te ontwikkelen waarmee [Mexico] zijn veiligheidsinspanningen kan ombuigen en de volksgezondheid beter kan aanpakken’.

Lisa Sánchez, directeur van MUCD, zei:

We have spent years working for a more secure, just and peaceful Mexico. This case is about insisting on the need to stop criminalising users of drugs… and design better public policies that explore all the available options, including regulation.

De president van Mexico, Andrés Manuel López Obrador, heeft ‘radicale’ veranderingen beloofd als het gaat om de aanpak van drugs. Hij heeft herhaaldelijk voorgesteld illegale drugs te decriminaliseren.

We zullen zien waar dit schip uiteindelijk strandt. Voor velen waarschijnlijk een enkeltje naar Mexico straks LMFAO!

Bron: CNNBroertje van Ronnie Flex dropt track met video – NO HOOK

Zo cool: Het geheim van gruwel geluiden in Mortal Kombat is exploderende groenten