in

Holy SHIT: RTL stopt voorlopig met realityprogramma’s na overschrijdend gedrag

Credit: RTL

RTL zal voorlopig stoppen met ‘guilty pleasure’-realityprogramma’s, zegt programmadirecteur Peter van der Vorst tegenover RTL Nieuws. Dit besluit is genomen naar aanleiding van seksueel overschrijdend gedrag in realityshow De Villa.

RTL heeft een onderzoek ingesteld naar de productie van De Villa, deze wordt gedaan door het bedrijf Blue Circle. Daarnaast zijn er gesprekken gevoerd met de dames en heren die aan de realityshow deelnamen. Van der Vorst is zich naar eigen zeggen KAPOT geschrokken van wat er uit deze gesprekken naar voren kwam.

“Al onze guilty pleasure-programma’s worden opgeschort, zodat we zeker weten op welke manier ze achter de schermen tot stand zijn gekomen. Ik wil het vertrouwen terugwinnen in dit genre”, aldus Van der Vorst.

Uit de gesprekken kwam o.a. naar voren dat de deelnemers door de productie zijn aangespoord tot grensoverschrijdend gedrag. Er zouden zelfs twee mensen op non-actief zijn gezet door RTL.

Nieuwe reeksen van andere realityprogramma’s als Love Island en Temptation Island zullen voorlopig niet meer worden uitgezonden door RTL. Ook op Videoland zijn de shows niet te zien.

Bron: NUKijken: Lubach neemt het op voor Dieren met betoog over Nederlandse slachthuizen

Keihard: Er komt misschien een Hulk Vs Wolverine film van Marvel