in

Hoe kerst vieren in de KFC een traditie werd voor miljoenen Japanners

Dit jaar gaan er maar liefst 3 miljoen families eten bij de KFC met kerst. Het is een traditie die zijn oorsprong vindt in het jaar 1974.

Sinds de lancering van de campagne ‘Kurisumasu ni wa Kentakkii!’ van KFC in 1974 (wat zich vertaalt als ‘Kentucky voor Kerstmis!’), Zijn die 11 geheimen kruiden en specerijen van KFC een integraal onderdeel geworden van de Japanse kerst, met meer dan drie miljoen families die op weg zijn naar de fastfoodketen op kerstavond, is het nu zeker wel een enorme happening te noemen.

De allereerste KFC van Japan opende 1970 en was niet meteen populair bij Japanners. Plus, met slechts 2% van de christenen in het land, was Kerstmis ook niet echt zo’n grote happening in Japan.

Takeshi Okawara – de allereerste manager van een Japanse KFC – bleek echter een marketinggenie te zijn en introduceerde een feestelijke band met gefrituurde kip die vele kerstdagen zou doorstaan.

Een non die op een lokale school werkte, vroeg of Okawara misschien betrokken zou willen zijn bij een kerstfeest als de gefrituurde kip van KFC op het menu stond.

Okwara stemde toe en verscheen zelfs verkleed als Kerstman om de gelegenheid te markeren; dansend met een van de klassieke emmers van KFC. Het feest was een hit en al snel ontving Okwara andere verzoeken om zijn kerstmuts weer aan te doen.

Het grappig van het geheel is dat Okawara gefrituurde kip aan het sellen was als iets dat westerse families gebruikelijk eten tijdens kerst terwijl dat helemaal niet het geval is. Het is natuurlijk kalkoen uit de oven en dat wist hij ook gewoon. Hij stond gewoon glashard te liegen…. alles voor “the cause”.

Hij vertelde het volgende aan business insider erover:

I… know that the people are not eating chicken, they are eating turkey. But I said yes. It was [a] lie, I still regret that. But people… like it.

De leugen van Okawara heeft hem niet ingehaald maar zijn carrière in de loop van de tijd hammer time doen gaan. Hij is nu het hoofd van KFC Japan, en de verkoop blijft rond kerst razend hard stijgen.Kijken: Chick heeft sex met vriend van vriendin, wordt geconfronteerd tijdens spelletje op camera

Deze “chimaera” kat is één van de meest bijzondere katten die je ooit gaat zien