in

Hoax: artsen uit China en India – coronavirus “is een soort combinatie van SARS en AIDS”

Chinese artsen hebben tegenover Global Times verklaard dat het nieuwe COVID-19 virus een combinatie van Sars en Aids is. Hele aparte en vooral schokkende opmerking om te maken als je het aan ons vraagt.

“The influence of COVID-19 on the human body is like a combination of SARS and AIDS as it damages both the lungs and immune systems,” Peng Zhiyong, director of the intensive care unit of the Zhongnan Hospital of Wuhan University in Wuhan, told the Global Times on Friday.

Het is een hoax maar het is wel bekend dat sommige artsen HIV remmende medicatie voorschrijven aan patiënten die besmet zijn met het virus.

Artsen in Thailand en Japan hebben gemeld de medicijnen lopinavir en ritonavir te gebruiken om het nieuwe coronavirus te bestrijden, met duidelijk succes.

Lopinavir en ritonavir remmen de groei van het virus dat hiv veroorzaakt.

Geen hiv in het nieuwe coronavirus. Volgens HIV Vereniging Nederland en Factcheck.org is hier niks van waar.

Verschillende online verhalen beweren onnauwkeurig dat het nieuwe coronavirus “inserties” van HIV bevat en tekenen vertoont dat het in een laboratorium is gemaakt. Maar er is geen bewijs dat het nieuwe virus bio-engineered was, en alle aanwijzingen duiden erop dat het van een dier afkomstig is.

Een paar dagen geleden verscheen een artikel in de Volkskrant waarin geschreven werd dat er op internet rondgaat dat hiv in het nieuwe coronavirus is aangetroffen. Dit is niet correct en het plaatsen van dit artikel is eerder sensatie dan delen van feiten. Het belang van neutrale berichtgeving rondom aandoeningen is essentieel in het tegengaan van stigma.

Bron: HIV vereniging NederlandKijken: ongelooflijke video toont hoe babyluiaard wordt geboren in het regenwoud

Je kan nu realistische moordmysteries oplossen met de “Unsolved Case Files Murder Mystery Game”