in ,

Het was hackers gelukt om Despacito te deleten van Youtube

But it’s back now, maar toch wel geinig

Het was een groepje hackers eventjes gelukt om de wereld te ontdoen van de meest bekeken video op Youtube.

YouTube is dus momenteel het doelwit van hackers die enkele van de meest populairste muziekvideo’s hebben bewerkt of verwijderd. Tot nu toe zijn artiesten zoals Drake, Post Malone, Katy Perry, Adele, Calvin Harris, Maroon 5 en Shakira allen gehit door de hackers op Youtube.

De meest opvallende muziekclip die werd gehacked en trouwens ook verwijderd, is Luis Fonsi’s wereldwijde superhit “Despacito”, die met meer dan vijf miljard hits de meest bekeken video ooit is op YouTube. Het schijnt dat er een hoop views, een paar miljoen, verloren zijn gegaan.

Volgens verschillende bronnen staan sommige gehackte video’s nog steeds live en hoewel de video-inhoud ongewijzigd blijft, zijn de titels en beschrijvingen wel gewijzigd. Veel van de clips worden vervangen door een afbeelding van een groep met maskers en een opmerkelijk bericht namelijk ‘Free Palestine‘ in de beschrijving onder de video’s.

De titels van de video’s zijn gewijzigd in “Hacked by Prosox & Kuroi’sh @OpIsrael”. Iemand heeft een aantal van de gehackte video’s in een playlist geplaatst.

Alle video’s in de deze playlist zijn terug gebracht naar hun originele staat.Is de wereld zo fucked-up dat wij onze kinderen zo moeten opvoeden?

Solo: A Star Wars Story – Official Trailer staat online