in

Het verschil tussen ‘Ten minste houdbaar tot & Te gebruiken tot’ SMFH! Zomaar gooi ik eten weg…

food-waste-standard

Ik ben dus zo lang ik voor mezelf zorg en ik het me herinner tot nu gewoon goed en eetbaar eten aan het weggooien SMFH!

‘Ten minste houdbaar tot’ is dus gewoon een aanbeveling en na deze datum is het eten en drinken soms zelfs nog een paar weken goed! De producten mogen wettelijk zelfs na de verstreken datum nog verkocht worden!

Bij producten waar een ‘te gebruiken tot’ datum op staat, is het verhaal natuurlijk anders. Na het verlopen van deze datum is het gevaarlijk om dit product nog te eten.

Al die pakken melk, kaas, eieren en weet ik veel wat nog meer de bak in gaat zodra het maar ook één dag ‘over datum’ is met THT. Ik ben een persoon die daar echt extra op let want ik wil absoluut niet ziek worden maar ‘zomaar’ eten weggooien is natuurlijk doodzonde! Ik heb af en toe dat ik toch echt baal van die datum wat erop staat omdat ik er superveel zin in heb maar de risico niet wil nemen om de volgende ochtend helemaal leeg te lopen SMFH!

Nu weten jullie dus ook het verschil tussen THT en TGT. Ik wist eigenlijk niet eens dat er een verschil was joh! Er zullen vast meer mensen zijn die het verschil niet weten dus like, tag en share aub want we moeten stoppen met het weggooien van voedsel wat nog prima te eten en drinken is!Man tatoeëert kop van hond om naar eigen zeggen kanker tegen te gaan?

Wegmisbruiker in BMW krijgt hoge boete, blijft rustig en lacht: ‘Ik heb ruzie met mijn wijf maat!’