in

Het OM wil eigenlijk dat Boef helemaal stopt met vloggen

Het OM is duidelijk geweest en bij de ene bron lees je dat ze hem niet volledig willen stoppen omdat hij ook ‘leuke vlogs’ maakt maar…

De vraag is hoe willen ze hem stoppen? Er is journalistieke vrijheid en er is natuurlijk ook vrijheid van meningsuiting. Het is wettelijk toegestaan om op een openbare weg te filmen en al deze regels gelden ook voor Boef. Hij mag doen wat hij wilt en mag zeer zeker een mening hebben. Als hij jullie ‘bijvoorbeeld’ een stelletje ‘tyfuslijers en varkens’ vindt dan mag hij dat wettelijk gezien gewoon zeggen. Hij mag wettelijk gezien gewoon gerust zijn mening verkondigen. Dat mag Geert Wilders namelijk ook. Ook al geniet hij van dat stukje ‘immuniteit’ wat hij als racistische en opruiende politicus heeft.

Laten wij even heel eerlijk zijn. Als jullie hem ALLES van de ene op de andere dag konden afpakken hadden jullie dat direct gedaan. Jullie willen ons ‘de Urban scene’ het liefst zien doodgaan van de honger. Jullie hebben ons jaren doodgezwegen TOTDAT er geld werd verdiend. Echt geld.

Het OM kan hem vervolgen wat ze willen. Maar ze hebben wettelijk gezien geen POOT om op te staan en elke rechter zal dit beamen tijdens een rechtszaak. En kijk nou maar uit met het oppakken van die jongen steeds. Want elke dag onterecht vast is uitbetalen en gezien het feit dat dit ook van mijn belasting centen wordt betaald ben ik daar persoonlijk niet echt blij mee. Op verdenking van gaat na een tijdje niet meer werken.

Dit stond in het AD en andere reguliere mediasites:

,,We zeggen niet letterlijk: gij zult geen treitervlogs maken. Maar de aanwijzingen zijn er wel op gericht dat hij die niet meer maakt en naar buiten brengt”, zegt de woordvoerster van het openbaar ministerie.

captureFrench Montana: Max B komt vervroegd vrij, over 2 tot 6 jaar tijd

NSFW: Franse presentatrice vergat even ondergoed aan te doen