in

Het leven van Jhon Jairo Velásquez Vásquez als huurmoordenaar van Pablo Escobar in vogelvlucht

Jhon Jairo Velásquez heeft de bijnaam Popeye. Vanaf zijn 18e jaar werkte hij voor de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar. Hij wist zich omhoog te werken en werd de meest vertrouwde en loyale huurmoordenaar van Pablo Escobar.

Jhon Jairo Velásquez wilde vroeger politieagent worden. Hij heeft even een momentje bij de marine gehad, maar hij begon zich te vervelen doordat er een gebrek aan wapens, glamour en oorlog was. Hij ontmoette zijn vriendin Pinina. Zij werkte voor Escobar. Dankzij haar rolde hij in het kartel van Pablo Escobar. Jhon was 18 jaar toen hij zijn eerste moord pleegde. Een buschauffeur in Medellín was zijn eerste slachtoffer. De buschauffeur had de moeder van een vriend van Escobar niet geholpen toen zij uit de bus viel en later overleed. Dat was reden voor Jhon om de buschauffeur te vermoorden.

Pablo Escobar gaf Jhon Jairo Velásquez de titel ‘head operations’. Popeye vermoorde zijn eigen vriendin en nog vele anderen. Toen hij in 1992 gearresteerd werd, had hij 250 moorden op zijn geweten. Hij heeft opdracht tot moorden gegeven van zo’n 3.000 mensen. In Cali, Medellín en Bogotá zijn 250 autobommen afgegaan door toedoen van Popeye. Ook organiseerde hij tientallen ontvoeringen van journalisten, politici, overheidsfunctionarissen en hun familie. De presidentskandidaat Andres Pastrana en het neefje van de huidige president van Colombia, Juan Manuel Santos, werden ook ontvoerd door Popeye.

Er was een link tussen Popeye en de aanslag op presidentskandidaat Luis Carlos Gálan in 1990. Ook de bomaanslag in 1989 op het toestel van American Airlines, waarbij 109 personen omkwamen, was Popeye bij betrokken. Presidentskandidaat César Gaviria was doelwit van de bomaanslag, maar hij was niet in het vliegtuig gestapt.

Popeye is in verschillende gevangenissen ontsnapt aan een moordaanslag. Hij nam het besluit om samen te werken met de Colombiaanse overheid. Hij kwam in augustus 2014 vrij nadat hij 22 jaar in de gevangenis had gezeten. Zelf schat hij de kans om geliquideerd te worden op 80 procent in.

Bron: CrimeDocsNLDe oma die ISIS strijders onthoofd en hun hoofden vervolgens kookt

Lijpe dropt een hele dikke video voor – Barz & album #JACKPOT datum bekend