in

Het is illegaal in Zwitserland om maar één cavia in huis te houden omdat ze eenzaam worden

Heel veel mensen hebben een cavia in huis. Een cavia is zelfs een van de eerste huisdieren van menig kind in Nederland. Toch is het houden van maar één cavia in Zwitserland hartstikke verboden omdat ze heel snel eenzaam worden en het liefst een maatje in de buurt hebben.

Achter die schattige snorharen hebben ze een heel eigen, ingewikkelde leven met behoeften waar je misschien niet van op de hoogte bent. Dit artikel fungeert dus ook als een weetje met wat informatie hierover.

Cavia’s waarderen gezelschap en delen hun hok en wortelstapel graag met een buddy. Daarom neemt Zwitserland hun welzijn zeer serieus. Maar al te vaak worden de behoeften van cavia’s verkeerd begrepen door hun nieuwe eigenaar, die hen ten onrechte als ‘gemakkelijke’ eerste huisdieren voor hun kinderen beschouwen.

In 2008 keurde de Zwitserse regering een wet inzake dierenrechten goed die het voor een huisdierbezitter illegaal maakte om slechts één cavia te bezitten, ongeacht hoeveel liefde men heeft voor hun huisdier en hoeveel er ook mee gespeeld of geknuffeld wordt.

Zoals gemeld door Mental Floss, maakte deze wetgeving deel uit van een poging om ‘sociale rechten’ te verlenen aan huisdieren die vatbaar zijn voor eenzaamheid.

Dus denk voortaan twee keer na voordat je een cavia in huis neemt voor je kids die er in veel gevallen twee weken mee spelen en er amper meer naar omkijken en jij de verantwoordelijkheid hebt ineens om het hok te verschonen en dat arme beestje zijn voer te geven.

Gordon Ramsay zal ook wel punten hebben gescoord in Zwitserland nadat hij in zijn nieuwe programma een cavia op de grill had gegooid en er een paar happen uit heeft genomen.Snitches: Beloning voor gouden tip bijna nooit uitbetaald

Politie Overijssel deelt link naar pornosite met dikke vrouwen in sms-bom