in

Het hebben van een zus maakt je gelukkiger en optimistischer, volgens studie

De meesten van ons zouden onze broers en zussen waarschijnlijk als “irritant als de tering” beschrijven, maar het is hartverwarmend om op te groeien met iemand die dezelfde ervaringen deelt als jij, en die ongetwijfeld je rug zal hebben when shit hits the fan.

En hoewel we evenveel van onze broers en zussen houden, is uit nieuw onderzoek gebleken dat mensen die met een zus zijn opgegroeid, eerder gelukkiger zijn dan mensen die dat niet deden.

Meer dan 570 mensen tussen 17 en 25 namen deel aan een nieuw onderzoek dat gedaan is door onderzoekers van “Leicester’s De Montfort University en Ulster University” in Noord-Ierland, waarbij ze psychologische vragen kregen voorgeschoteld over een aantal verschillende onderwerpen, waaronder geestelijke gezondheid.

Om een mega lang verhaal kort te houden. Het onderzoek toonde aan dat deelnemers die opgroeiden met zussen werden aangemoedigd om open te communiceren over hun gevoelens, wat hen op hun beurt een positievere kijk op het leven gaf.

@ je zus maar hoor want het is weer tijd om haar in het zonnetje te zetten vandaag! Ondanks de naweeën van Dennis, verdient ze toch een paar stralen die zo af en toe doorbreken vandaag.

via GIPHY

Bron: MirrorWauw: Rico Verhoeven stuurde bloemen naar Yolanthe op Valentijnsdag?

Kijken: waarom een Huntsman spider in je badkamer handig kan zijn