in

Jaques Le Gen: Het einde van de wereld?

the-end-of-the-world
Je kunt de krant niet open slaan, of je leest wel een artikel over een ziekte die de wereld in gevaar ‘zou kunnen’ brengen.

De nieuwste hype heet Ebola. Maar iedereen herinnert zich ongetwijfeld de laatste paar grote bedreigingen, zoals vogelgriep of Sars. En hoewel deze ziektes tot een pandemie uit hadden kunnen groeien, bleef het aantal slachtoffers toch echt binnen de perken. Geen enkele van de recente ‘gevaren’ is uitgegroeid tot het kaliber pest, Spaanse griep, polio of cholera. En je zou kunnen zeggen dat HIV het grootste moderne gevaar is, als we praten over een pandemie.
Maar terwijl we ziekte na ziekte proberen uit te roeien, gaat onze wereld langzaam ten onder aan de vier grootste pandemieën die de wereld ooit gekend heeft. Deze pandemieën infiltreren zich al een aantal decennia in onze samenleving en hebben een stevig fundament gelegd. Een fundament dat niet meer weg te denken is. Overal waar je kijkt, overal te wereld, overal zul je geïnfecteerden tegen komen. Het zijn uiterst besmettelijke virussen en worden iedere generatie sterker. Het komt maar weinig voor dat kinderen niet één of meerdere van deze virussen met zich meedragen als pappa of mamma of beiden drager van het virus zijn.
372855
Het zijn virussen waartegen geen geneesmiddelen bestaan. Als je het eenmaal hebt, ben je de pisang. De vier pandemieën waarover ik het heb zijn: Onwetendheid, luiheid, respectloosheid en onverschilligheid. Het is de combinatie van deze vier virussen, waardoor de wereld aan haar einde zal komen. De mens is de aarde in rap tempo aan het vernietigen. Je zou kunnen zeggen dat men (de mens) respectloos met de aarde omgaat. Men is onwetend of onverschillig over wat er gaande is en wat dat betekent voor toekomstige generaties. En zelfs al heeft men de informatie en zegt men het belangrijk te vinden, dan is men vaak te lui om zich daadwerkelijk te bekommeren om het eigen gedrag (dat de aarde schaadt) te veranderen.
Als ik tegenwoordig rondsnuffel op internet en het nieuws lees of Facebook door scrol of nog erger: Twitterberichten lees, dan kom ik iedere paar seconden wel voorbeelden tegen van geïnfecteerden. Vaak zijn het lichte vormen van één van de virussen, maar soms kom je serieuzere gevallen tegen en een enkele keer schrijnende gevallen.
En de ‘ziektes’ komen meestal met verscheidene symptomen. Ik noem er een paar adjectieven die het gedrag van zo een persoon zouden kunnen omschrijven: ‘brutaal, asociaal, ontevreden, lui, agressief, onverschillig, arrogant, klagerig, meegaand, saai, egoïstisch’.
Natuurlijk zijn er gevallen, waarbij iemand één van deze eigenschappen bezit en toch niet lijdt aan één van deze ziektes. Of iemand die drager is van het virus, maar nooit de ziekte ontwikkeld. Of iemand simpelweg geneest. Maar dit zijn uitzonderingen op de regel.
Capture
Een Nederlands woord dat enigszins in de vergetelheid aan het raken is, is het woord ‘euvel’. Je zou in het Nederlands kunnen zeggen dat deze negatieve menselijke eigenschappen het euvel op de wereld zijn. Mooi om te weten is dat het woord euvel afkomstig is van het engelse woord EVIL, oftewel ‘het kwaad’. En zoals Baruch Spinoza (Nederlands filosoof) ooit zei:
1. Goed is iets waarvan we weten dat het behulpzaam voor ons is, dat het ons verder helpt.
2. Kwaad is iets waarvan we zeker weten dat het ons tegenhoudt van iets goeds te bezitten.
Het houdt ons tegen te groeien. Sterker nog, het richt ons te gronde. Een andere filosoof (Duits dit keer), Arthur Schopenhauer, schreef dat onze planeet beter af zou zijn zonder de mensheid, omdat de menselijke slechtheid (evil dus) onoplosbaar is. John Leslie schreef een interessant boek over hoe de mensheid eventueel aan haar einde zou kunnen komen (THE END OF THE WORLD)
Maar wellicht kunnen we nog eens een doorstart maken, zoals in de tijd van Noach. Een nieuwe zondvloed. Ik hou me aanbevolen om de aarde opnieuw te bevolken. Stuur me maar op een cruise met vrouwen van verschillende rassen en i’ll do the job! While i’m at it, let me hand in my list of preference:
Yellow race: Kajol Devgan
Black race: Leila Lopes
Red race: Audrey Fleurot
White race: Monica Bellucci
Ik ben per direkt beschikbaar.
En niet zeuren dat er eigenlijk geen ‘rood ras’ bestaat, ajb. Let me have my pleasure…
Tot volgende maand.0

Eye Candy: Rihanna – Esquire

Jay Z koopt ‘Ace of Spades’ luxury Champagne label