in

Het echte verhaal achter de giegelende man ‘El Risitas’ – Las Paelleras

Als je dagelijks online te vinden bent op social media heb je vast en zeker wel eens een parodie zien langskomen van het bovenstaande interview.

De gekste verhalen worden met ondertiteling onder dit filmpje van komediant Juan Joya geplaatst. Juan Joya verblijft in Spanje beter bekend als ‘El Risitas’ wat vertaald ‘de giechel’ betekent.

El Risitas is erg bekend in Spanje om zijn grappige verhalen en de manier waarop hij giechelt als hij een verhaal verteld. De originele verhaal in dit interview gaat over een dag dat hij als hulpje van een kok in een keuken aan het strand had gewerkt.

We hebben het originele verhaal voor jullie opgedoken en het filmpje inclusief juiste ondertiteling hier bovenaan de pagina geplaatst.

Het interview werd afgenomen in 2007 tijdens een Spaanse TV show genaamd Ratones Coloraos. Daar was El Risitas kind aan huis en is daar regelmatig aan tafel geschoven.

De eerste parodie werd gemaakt in 2014 door een groepje studenten uit Egypte en ge-upload op Youtube door de ‘Muslim Brotherhood Egyptian Islamist movement’. Hierin werd de Egyptische president Abdel Fattah el-Sisi belachelijk gemaakt.

De tweede parodie ooit werd gemaakt in 2015 door Youtuber Dota 420 genaamd ‘Shocking interview with Valve Dota 2 employee’. De originele versie is verwijderd van Youtube vanwege copyright claims maar we hebben de video alsnog kunnen vinden voor jullie op een ander kanaal.

Hierna zijn de ene na de andere parodieën gemaakt in allerlei landen en zelfs in Nederland hebben wij er een paar.

De bekendste in Nederland is wellicht: KNVB official over het mislopen van de landstitel door AjaxDe Bucket Boys zetten keukenoplichters op geniale wijze te kakken!!!

De grote man achter Pac-Man is helaas overleden