in

Het drinken van slechts drie koppen koffie per dag kan migraine-aanvallen triggeren

Degenen die aan migraine lijden, willen na het lezen van dit artikel misschien hun consumptie van koffie eventjes evalueren en aanpassen.

Volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het American Journal of Medicine, is het drinken van drie of meer koppen koffie per dag gekoppeld aan het begin van een migraine-aanval bij mensen die lijden aan episodische migraine-aanvallen.

Onderzoekers volgden 98 patiënten met episodische migraine, die ongeveer 14 dagen per maand aan migraine-aanvallen leden. Er werd ontdekt dat het consumeren van maximaal twee koppen koffie of andere cafeïne houdende dranken geen verschil maakte voor de kans op een migraine-aanval.

Na drie koppen koffie steeg de kans op een aanval op dezelfde dag echter met 40 procent. Na vijf koppen steeg dit cijfer met maar liefst 161 procent.

(lees onderaan de afbeelding verder)

Studieleider Elizabeth Mostofsky, van de afdeling epidemiologie van Harvard University, vertelde aan Healthline:

I was pleasantly surprised to see one to two servings was not associated with the odds of having a migraine headache and it was three or more servings that lead to a migraine on that day or on the following day.

Misschien heb je vrienden die zwaar last hebben van migraine-aanvallen of er soms last van hebben en ook koffie drinken. Laat het ze weten en misschien helpt dit ook maar een beetje daarmee.ATTENTIE: Rode Kruis waarschuwt festivalgangers voor gebruik lachgas

Apple looft $ 1 miljoen beloning uit aan degene die een iPhone kan hacken