in

Het bewijs is definitief geleverd: suiker is giftig

verborgen-suiker

De Amerikaanse wetenschapper en suikerdeskundige Robert Lustig onderzocht het eetpatroon van kinderen en concludeert dat suiker de grootste bedreiging voor onze gezondheid is.

Uit nieuw onderzoek van de hoogleraar pediatrische endocrinologie aan de Universiteit van Californië – San Francisco blijkt dat het verkleinen van de inname van suiker voor kinderen grote gezondheidswinst oplevert.

‘Sterkste bewijs tot nu toe’

Nadat ze 10 dagen minder suiker hadden geconsumeerd was de gezondheid van een groep van 43 kinderen met het zogeheten metabool syndroom sterk verbeterd. Het normale dieet van kinderen bestond voor 28 procent uit suiker. Tijdens de studie werd de suikerconsumptie beperkt tot 10 procent.

Vrijwel alle symptomen van het metabool syndroom, een voorstadium van diabetes, verdwenen tijdens het onderzoek. “De studie toont definitief aan dat suiker schadelijk is.” zei Lustig. “Het onderzoek wijst erop dat suiker bijdraagt aan metabool syndroom. Dit is ook het sterkste bewijs tot nu toe dat de negatieve effecten van suiker niet te maken hebben met calorieën of obesitas.”

Hartziekten
Metabool syndroom gaat gepaard met hoge bloeddruk, hoog cholesterol en een hoge bloedsuikerspiegel. De symptomen verhogen de kans op hartziekten, beroerte en diabetes.

De suikerhoudende producten – waaronder ontbijtgranen, gebakjes en gezoete yoghurt – werden tijdens de studie vervangen door typisch ‘kindervoedsel’ zoals hotdogs, chips en pizza. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het tijdschrift Obesity.


Bron: NineForNewsIsraëlisch restaurant geef 50% korting als Arabieren en Joden samen aan tafel eten

VS executeert Syrische soldaat door hem met tank te overrijden