in

Het is alweer 20 jaar geleden dat de meest irritante ringtone / geluidje ever werd gemaakt

Het geluidje van Crazy Frog werd ooit gemaakt door een student in 1997 en het moest uiteraard het geluid van een motor voorstellen.

De Zweedse student genaamd ‘Daniel Malmedahl’ uploade het geluidje naar zijn website en werd als eerst ontdekt door iemand van een Zweedse TV programma. Het duurde echter nog zes jaar voordat het echt een legendarisch geluidje werd.

Een andere Zweedse student genaamd Erik Wernquist animeerde het geheel en maakte er een blauwe kikkertje bij, noemde het ‘The Annoying Thing’ en plaatste het online.

Toen het filmpje als een speer ging en men er achter kwam dat het potentieel super veel geld zou kunnen opleveren werd het vanaf 2004 helemaal uitgemolken met allerlei producten en merch. Het ging pas echt hard met Crazy Frog toen een producer genaamd Axel F er een remix van maakte en het verwerkte in een nummer.

Het werd één van de succesvolste singles van 2005 met een nummer één positie in de UK, Zweden, Australië, België, Frankrijk, Ierland, Zeeland en Zwitserland.CASH ME OUSSIDE’ GIRL betrokken bij vechtpartij (beelden)

Mahershala Ali – Eerste islamitische acteur die een Oscar wint