in

Herman Brood academie: Minister vindt dat de opleiding tot artiest te weinig perspectief biedt

werkgarantie is een must voor Mbo-Opleiding, aldus de minister

De Herman Brood academie biedt de mbo-opleiding ‘artiest’ aan, maar misschien vanaf volgend jaar niet meer. De minister van onderwijs vindt deze opleiding overbodig en kan volgens hem beter opgedoekt worden.

De hbo-opleiding artiest op het conservatorium mag wel blijven. De Herman brood academie reageert geschokt.

De minister vindt dat de opleiding tot artiest te weinig perspectief biedt en zou gelijk zijn aan profvoetballer worden, de kans dat je daadwerkelijk prof wordt is te klein. Een opleiding moet je een toekomst geven en een reële kans op een baan. Aldus de minister.

De Herman Brood academie is niet blij met het advies om de opleiding in zijn geheel af te schaffen. Talentvolle en creatieve mbo’ers kunnen dan nergens meer heen om hun droom na te jagen. De woordvoerder van de academie zegt het volgende:

“Het kan toch niet zijn dat je een droom bij voorbaat afschiet omdat de minister bepaald dat je niet genoeg kans zou hebben op een betaalde baan?”

De opleiding heeft al meerder artiesten opgeleid zoals Martin Garrix, Nielson, Sevn Alias en Mr. Polska.

De academie vindt dus dat de opleiding artiest recht heeft om te bestaan.

“Onze ervaring is dat de geselecteerde studenten zeer kansrijk zijn om succesvol te worden in de muziekindustrie, of door te stromen naar een hbo-opleiding.”Pulitzer prijs gaat voor het eerst naar een rapper

La casa de papel krijgt derde seizoen