in

Haram? Striptent wordt moskee in België

087701ea-c1d3-11e4-8506-9f819253bbd9_web_scale_0.125_0.125__

Een prachtige villa op de Koerselsesteenweg in Beringen deed een tijdlang dienst als discotheek toen het werd omgevormd tot bar met schaars geklede dames. Maar nu krijgt het gebouw een wel erg opmerkelijk nieuw doel: het wordt de nieuwe verblijfplaats van de moskee Tahweed van Koersel-Beringen.

Op het stadsbestuur kregen ze ook al oren van de verkoop. “De Marokkaanse moskee was eerst gelegen op de Aardeweg. Dat huis zullen ze nu te koop stellen”, laat Anne Wouters-Cuypers, schepen van ruimtelijke ordening weten. Op de Aardeweg zou het wat krap geworden zijn voor de Marokkaanse gemeenschap. “Een tijdlang was de optie van een verhuis naar het wijkcentrum Steenveld ook aan de orde, maar daar bleken de kosten te hoog bij op te lopen.”

Het is nu aan de Marokkaanse gemeenschap om de buurt op de Koerselsesteenweg overtuigd te krijgen van hun goede bedoelingen. Maar zelf zien ze het met het volste vertrouwen tegemoet. Zo hebben ze zelfs al flyers verspreid onder de leden voor een vrouwenbenefiet. Het geld dat daar opgehaald wordt, zal direct naar de verbouwingen aan het huis gaan.

[socialpoll id=”2256686″]Fight Club: Caissière (21) slaat overvaller de winkel uit

0

Eye Candy: Een klein beetje UnderBoob kan geen kwaad op Donderdag