in

Grootste mineraalwaterproducent in de VS geeft toe kraanwater te verkopen, maar het is wel 2000 keer zo duur

aquafina

Op het etiket van flessen mineraalwater van het merk Aquafina, het grootste mineraalwatermerk in Amerika, komt binnenkort te staan dat het water uit dezelfde bron komt als kraanwater.

Dat heeft de eigenaar van het merk, PepsiCo, bekendgemaakt.

De groep Corporate Accountability International zet al een tijdje verkopers van mineraalwater onder druk om een einde te maken aan ‘misleidende marketingtechnieken’. Op de flessen wordt binnenkort duidelijk aangegeven dat er kraanwater in zit.

Minder afhankelijk
De groep wil dat Coca-Cola ook de etiketten gaat aanpassen. Dat bedrijf is eigenaar van het watermerk Dasani. Op de website van Dasani staat dat het water wordt aangeleverd door lokale leveranciers en vervolgens wordt gezuiverd.

Bedrijven als PepsiCo en Coca-Cola verdienen steeds meer aan mineraalwater, nu ze vanwege zorgen over gezondheidsrisico’s minder afhankelijk willen worden van traditionele frisdrank.

Plastic
De Amerikaanse mineraalwaterindustrie verkocht in 2012 voor 11,8 miljard dollar (10,6 miljard euro) aan water. Marktstrateeg Nick Colas legt in een interview met Business Insider uit dat mineraalwater bijna 2000 keer zo duur is als kraanwater.

Dat spelen de marketingafdelingen van Pepsi en Coca-Cola toch weer slim. Geld weggooien is één ding, maar al dat plastic is een tweede. In de Grote Oceaan drijft een plastic massa die twee keer zo groot is als de staat Texas. En tegen 2050 zal bij vrijwel iedere zeevogel plastic in de maag belanden.

Bron: NineForNewsFakkaTV: Blowende gevangene laat zijn NL cel zien #LOL

Delhi Chef dipt handen in kokend hete olie alsof het niks is