in

Groot-Brittannië: Invasie van Aziatische horzels die mensen met één steek kunnen doden

Er zijn op dit moment al 80 nesten gevonden

Daniel Höhe: Never seen a wasp as big as this one…but a friendly one as it didn’t try to kill me ^^

De insecten die maar liefst 4 cm lang, 2 keer zo groot als een normale wesp, kunnen worden hebben een krachtige steek die dodelijk kan zijn voor een persoon die allergisch is daarvoor.

Er is een oorlog aan de gang op Jersey en er bestaat een grote angst dat ze definitief naar het vasteland zullen verhuizen. Het gevecht is volop aan de gang op het kanaaleiland en wordt gezien als een cruciaal strijdtoneel om de verspreiding te stoppen.

Slechts een horzel kan, volgens de Dailystar, tot 50 bijen per dag eten en hun impact op de bijenpopulatie en honingproductie kan dus verwoestend zijn. Er zijn 17 nesten gevonden in 2017 en maar liefst 55 in 2018. Als het aantal 150 bereikt is de strijd verloren.

Insect expert Alastair Christie verklaarde: “A lot of people are on high alert, which means the amount of reports is much higher than last year.

Tot nu zijn er dit jaar al 80 koninginnen gevonden en 13 nesten vernietigd. Dat is dus meer dan in 2018. Dat klinkt dus niet best.

In Nederland beginnen mensen de horzel ook steeds meer te ontdekken. Laatst kwam ik een foto tegen van iemand op Facebook die vroeg wat het was en meende dat het geen wesp kon zijn omdat het veel te groot was daarvoor.

De foto hier bovenaan de pagina is gemaakt door een Duitse fotograaf…. check de beschrijving eronder. Misschien helpt dat een beetje met je wespenfobie.Binnenkort kijk je gratis naar duizenden films en series

Ndrangheta maffia baas Rocco Morabito ontsnapt uit gevangenis in Uruguay