in

GGD heeft mogelijk mensen besmet met HIV of Hepatitis

syringe-1974677__340

Door een fout bij de GGD kunnen er tientalen mensen besmet zijn geraakt met Hepatitis b, c of zelfs HIV.

Zestig patiënten die de kliniek in de Valckenierstraat, in Amsterdam, tussen 19 januari en 16 maart hebben gezocht lopen risico.

Het is een wat medisch en ingewikkeld verhaal, maar het komt er op neer dat er verschillende soorten apparaten zijn om bloedsuiker te testen. Toen het apparaat van de GGD afgelopen januari stuk ging is er een nieuwe besteld. Maar de tester die is geleverd is bedoeld voor particulier gebruik en niet voor meerdere mensen. Een subtiel verschil, maar het zorgt er nou net voor dat de kans op besmetting dan niet 100 procent voorkomen kan worden.

De kans op besmetting is volgens de GGD dan ook erg klein, maar goed. De kans is er wel en dit is erg nalatig van de GGD in Amsterdam.

Dus de mensen die daar zijn geweest tussen 19 januari en 16 maart weten wat ze nu moeten doen. Contact opnemen met de GGD en terug voor een nieuw onderzoek.

Als je het vertrouwen in de GGD helemaal kwijt bent kan je ook waarschijnlijk naar de eerste hulp.In Engeland steken tieners Kliko vuilnisbakken in de fik om high te worden

PSG-talenten krijgen hele lelijke panna’s van dit meisje