in

Gevreesde Turks-Duitse boksclub duikt op in Nederland (video)

Er is een eerste chapter opgezet in Twente door de Turks-Duitse Osmanen Germania BC. Zij streeft naar meer afdelingen door heel Nederland. Volgens Gerlof Leistra zouden er al driehonderd aanmeldingen zijn.

Officieel gaat het om een boksclub. De organisatie lijkt echter op die van internationale motorclubs. Ook dragen de leden motorjacks met colors (clubemblemen).

Eerder werd er al gesproken over een nieuwe allochtone motorclub, die naar Nederland zou komen. Experts van de politie vreesden dat een uiterst gewelddadige club genaamd de United Tribuns naar Nederland zou komen.

In Duitsland heeft Osmanen Germania BC naar schatting 1.500 leden. De leden bestaan onder meer uit uitsmijters en beveiligers, die allemaal een vechtsport beoefenen. Vele van hen zijn ook actief in onder meer de drugs- en wapenhandel. Zij worden gezien als aanhangers van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en zouden nauwe contacten hebben met de extreemrechtse Grijze Wolven. De club heeft in Duitsland ook ruzie met de Koerdische Bahoz, die ook trekken heeft van een motorclub.

Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede heeft een waarschuwing afgegeven in dagblad Tubantia. Hij roept zijn collega’s op om geen toestemming te geven voor een eigen clubhuis. De burgemeester liet weten dat de clubs zich opdringen bij horecazaken, muziek- en sportverenigingen.

“Wees niet naïef. Rond die clubs hangt een zweem van criminaliteit en veel leden hebben een strafblad. Ze zijn niet welkom.”

Het clubhuis van Satudarah is eerder al gesloten door gemeente Enschede. De leden van Osmanen Germania BC zou vriendelijke contacten onderhouden met de leden van Satudarah. Volgens woordvoerder Fatih Karagus, bestuurslid van de eerste chapter, zijn ze geen motorclub.

“We zijn een boksclub, bedoeld om kwetsbare jongeren te helpen een normale plek te krijgen in de maatschappij. Voor ons hoef je niet bang te zijn.”

In een video op YouTube poseren de leden van Osmanen Germania BC met vuurwapens. Er zijn echter geen motoren te zien.

Bron: CrimeDocsNLDronken stelletje probeert echt elk standje maar het lukt gewoon niet (NSFW)

Dit is waarom 2Pac, 23 jaar geleden, 2 agenten in hun kontjes schoot