in

GetInkedOrDieNaked: Mensen met tatoeages worden minder snel ziek

Nog een goed excuus voor je om de club te joinen: onderzoek wijst uit dat meerdere tatoeages laten zetten kan helpen tegen onder andere verkoudheid en griep.

De onderzoekers trokken die conclusies nadat ze getatoeëerde mensen bestudeerd hadden. Daarbij werd onder andere gekeken naar het aantal tatoeages en de hoeveelheid tijd die het gekost heeft om de tatoeages te zetten. Zowel voor als na het zetten van de tatoeages moesten de proefpersonen speeksel afstaan. Er werd daarbij onder andere gekeken naar de hoeveelheid cortisol – stresshormonen die de immuunreactie onderdrukken – en immunoglobuline A, je defensie tegen infecties zoals een verkoudheid.

View this post on Instagram

forgot to post this on the timeline

A post shared by BRIAN BEEST (@beesttattoos) on

Wat blijkt: nadat mensen een tattoo hadden laten zetten, daalde het niveau van immunoglobuline A sterk. Dit komt door de grote hoeveelheid cortisol die wordt aangemaakt, vanwege de stress die je krijgt van het zetten van de tattoo. Je bent op dat moment dus heel eventjes korter vatbaar voor een griepje of verkoudheid, maar zodra je van de schrik bekomen bent, herstelt je immuunsysteem zich weer tot normaal niveau. Tenzij je herhaaldelijk een tatoeage laat zeten: de onderzoekers ontdekten dat je immuunsysteem dan juist nog sterker wordt, omdat je keer op keer wordt blootgesteld aan die stress.

In the very old and early days, toen scheepslui tatoeages lieten zetten zoals ankers en namen van geliefden was dit een hele stoere onderneming. Er bestond namelijk niet zoiets als een griepprik of medicijnen tegen de griep. Je kon er gewoon dood aan gaan. Veel mensen werden dus ook ziek en kregen griep of koorts daarna. Je lichaam krijgt toch wel even een opdondertje maar je komt er zoals jullie lezen gewoon veel sterker uit achteraf.

Ik zit helemaal onder. Heb wel 70 x in die stoel gezeten en om heel erg eerlijk met jullie te zijn: ik word dus ongeveer één keer per jaar of soms wel één keer per twee jaar ziek.

Wat jij nu? Gaat je hele lichaam vol nu of ga je ooit naked dede?China heeft alles opgerot wat met South Park te maken heeft

Lijstje: Tekenen dat je echt niet geschikt bent voor een relatie