in

Getalenteerde kunstenaar geeft generieke massaproductie speelgoedpoppen hun eigen unieke look

Je kan je zusje nu blij maken met een realistische barbiepop

De in Kiev wonende kunstenaar Olga Kamenetskaya is erg populair bij poppenverzamelaars vanwege haar talent om generieke poppen van alle soorten en maten om te toveren in unieke kunstwerken, waarvan sommige zo realistisch lijken dat je zou kunnen zweren dat het echte mensen waren.

Zoals de meeste meisjes, hield Olga als kind van spelen met poppen. Ze groeide er natuurlijk uit zoals de meeste vrouwen doen maar ze vond haar fascinatie met poppen een paar jaar geleden terug, nadat ze een commercial van Monster High Dolls had gezien. Ze kocht er eentje, en daarna nog eentje en wilde er steeds meer verzamelen. Op een dag zag ze een foto van een Monster High Doll die ze nog nooit eerder had gezien. Het was een O.O.A.K (One Of A Kind) exemplaar.
Ze vond het ongelooflijk dat iemand dat niveau van detail op een pop, volledig met de hand kon creëren, en ze besteedde een heel jaar aan het bestuderen en bekijken van tutorials voordat ze een penseel pakte en het zelf probeerde.

Hieronder volgen een aantal voorbeelden van haar werk.

Credit: Olga Kamenetskaya/Facebook

Kamenetskaya heeft haar eerste pop in 2013 getransformeerd in een kunstwerkje en doet het sindsdien. Ze heeft daarna nog een aantal maanden intensief moeten oefenen om het helemaal onder de knie te krijgen. Haar O.O.A.K poppen zijn nu zo gewild dat een normale wachtrij niet eens meer haalbaar is en ze voor langere tijden moet stoppen met het aannemen van nieuwe bestellingen.

Credit: Olga Kamenetskaya/Facebook

Wat Olga Kamenetskaya met een generieke pop kan doen is uitermate tof gewoon en is het geen wonder dat haar werken zo populair zijn. Van het omvormen van de poppen naar poppen van beroemdheden als Clara Delevigne, Kevin Spacey of Natalia Vodianova, tot het maken van realistische versies van populaire massaproductie poppen.

Credit: Olga Kamenetskaya/Facebook

Hoewel ze meestal met Monster High en Ever After High-poppen werkt, heeft Olga ervaring met vele andere poppen en gaat ze nooit een uitdaging uit de weg. Ze gebruikt acrylverf, droge pastels, vernissen en fixeermiddelen om de poppen opnieuw te beschilderen. Soms gebruikt ze ook echte make-up.

Credit: Olga Kamenetskaya/Facebook
Credit: Olga Kamenetskaya/Facebook
Credit: Olga Kamenetskaya/Facebook
Credit: Olga Kamenetskaya/Facebook
Credit: Olga Kamenetskaya/Facebook
Credit: Olga Kamenetskaya/Facebook

Voor meer van Olga Kamenetskaya’s unieke poppen moet je haar Instagram en Facebook in de gaten houden. Ze verkoopt haar poppen ook op Etsy waar momenteel alleen pruiken voor de poppen beschikbaar zijn. Al haar andere werkt is uitverkocht. Een pruik kost alleen al bijna tachtig dollar.Sidney Schmeltz “Stelen van die rijke tatta’s” moest zich melden bij de politie voor overval op restaurant

Holy Smokes: Lidl gaat BMW’s verkopen