in

Gekweekte zalm is één van de meest giftige etenswaren ter wereld

Vis is altijd aangeprezen als gezond voedsel, maar als het gaat om de gekweekte zalm van vandaag, zeggen experts dat die beschrijving niet minder waar kan zijn.

Tijdens het maken van de documentaire, “Fillet-Oh-Fish” door regisseur Nicolas Daniels, werd er een onderzoek gedaan onder de Noorse fjorden met zalmkwekerijen en daar werd een laag afval van ongeveer 15 meter hoog gevonden, bestaande uit bacteriën, medicijnen en pesticiden. En omdat de zee-boerderijen zich in open water bevinden, is het onmogelijk om iets aan deze vervuiling te doen.

Volgens Dr. Joseph Mercola:

“Today’s fisheries are faced with a range of severe problems, from overfishing to chemical pollution and genetic mutation from toxic exposures.”

Het is bewezen dat gekweekte zalm vijf keer giftiger is dan enig ander getest voedselproduct. De Noorse milieuactivist Kurt Oddekalv beweert zelfs dat de gekweekte zalm van vandaag een van de meest giftige voedingsmiddelen ter wereld is, en voegt eraan toe dat het kweken van zalm “een ramp is voor zowel het milieu als de menselijke gezondheid.”

“I do not recommend pregnant women, children or young people eat farmed salmon. It is uncertain in both the amount of toxins salmon contain, and how these drugs affect children, adolescents, and pregnant women,” zegt Dr. Anne-Lise Birch Monsen, een bioloog van the University of Bergen in Norway.

Ze voegt eraan toe dat de verontreinigingen die worden aangetroffen in gekweekte zalm een negatief effect hebben op de ontwikkeling van de hersenen, worden geassocieerd met autisme en dat ze andere orgaansystemen in het immuunsysteem en het metabolisme van het lichaam beïnvloeden.

Lees ook: Chips is dus net zo verslavend als Cocaïne of Alcohol

Bovendien, volgens Living Traditionally, kan het eten van meer dan één maaltijd van gekweekte zalm in een maand de risico op het ontwikkelen van kanker in de toekomst verhogen vanwege de kankerverwekkende chemicaliën en hoge niveaus van dioxines die het bevat. Er wordt ook gezegd dat het je lichaam voorziet van hogere niveaus van schade die tot veel ziekten leidt, waaronder kanker, diabetes, artritis, kransslagaderaandoeningen en Alzheimer.

Nu, meer dan ooit, is het ongelooflijk belangrijk om niet alleen bewust te zijn van wat we eten, maar ook om te weten waar het precies vandaan komt en wat het bevat.Met een beetje geluk hebben we straks een “Peaky Blinders” film

Kijken: Arme Hansie stuurt $40.000 naar vrouw die hij nog nooit heeft ontmoet