in

Gekke rechtszaak: Fornite meer verslavend dan Cocaïne

In Montreal is door een advocatenkantoor toestemming gevraagd om een rechtszaak tegen Epic Games te beginnen. De aanvraag komt van twee ouders met kinderen van tien en vijftien die Fortnite spelen. In de aanvraag stellen de ouders dat het spel een zelfde soort reactie veroorzaakt als cocaïne, namelijk de toename van dopamine in de hersenen waardoor jonge kinderen verslaafd raken.

Het advocatenkantoor schat dat de kansen op succes hoog zullen zijn. Het kantoor maakt een vergelijking met een zaak uit 2015 waarbij tabaksbedrijven 17 miljard aan slachtofferhulp moesten betalen. Tabaksbedrijven zouden consumenten onvoldoende hebben ingelicht over de gevaren van roken.

De advocaten stellen dat Epic Games psychologen heeft ingehuurd om Fortnite zo verslavend mogelijk te maken. Daarnaast is de game voornamelijk gericht op de jeugd. Volgens de ouders hadden ze hun kinderen nooit Fortnite laten spelen als ze van tevoren wisten dat het spel zo verslavend zou zijn. Eventueel hadden ze dan mogen spelen onder strikte supervisie.

Als je de game begint te spelen en de voorwaarden accepteert dan accepteer je meteen een regel waarin staat dat je de game niet mag aanklagen. Conflicten moeten individueel tussen bedrijf en speler opgelost worden. Die voorwaarden zouden geen stand houden in Quebec vanwege de Consumer Protection Act, waarin gesteld wordt dat risico’s bij gebruik van een product duidelijk vermeld moeten staan.De nieuwe filmstudio van Tyler Perry is groter dan die van Warner Bros., Disney en Paramount gecombineerd

Sensatie: Face-off Jaimy en Sidney loopt een beetje uit de hand