in

Geert Wilders Twitter account gehackt; Marokkaanse vlag als header

Credit: Twitter / Geert Wilders

Vannacht heeft een hacker voor de grap het Twitter account van Geert Wilders gehackt. Dat deed hij voor de grap, zei hij tegen NOS.

De man veranderde de profielfoto van het account met een foto van een zwarte man en de header werd vervangen door de Marokkaanse vlag. LMAO. “Ik wist eerst niet echt wat ik ermee wilde”, aldus de hacker, die anoniem wil blijven. Na verloop van tijd begon de hacker namens Wilders complottheorieën te retweeten.

“Ik zat één uur in zijn account en had nog niks getweet of geretweet. Dat deed ik pas later toen ik niks kon verzinnen.”

Check hieronder alle re-tweets. Artikel gaat verder na de afbeeldingen:

En de hardste natuurlijk, LMFAO: “Moet Boef z’n album nog checken”

Ook had de aanvaller toegang tot privéberichten van Wilders, zo is ook te zien op een screenshot dat hij of zij met de NOS deelde. Op de vraag of daaronder ook privéberichten met gevoelige informatie waren, gaat de dader niet in.

De hacker deed dit alles niet alleen. Een Amerikaanse hacker zou hebben geholpen om de extra beveiliging op het account van Wilders uit te zetten. Die zogenoemde tweestapsauthenticatie is normaal moeilijk te omzeilen. De Amerikaanse hacker kreeg toegang tot een intern systeem om aanpassingen aan accounts te maken. “Je kunt daarmee alles doen wat je wil”, aldus de hacker.

Wilders heeft in een reactie laten weten dat hij de hack “enorm vervelend” vind. Geert kan zijn account nog niet gebruiken, omdat Twitter het op “non-actief” heeft gezet.Influencer (35) trouwt met haar 20-jarige stiefzoon na scheiding met zijn vader

Ladies: Olcay Gulsen heeft haar tenen laten inkorten en adviseerde collega’s om het ook te doen