in

Geen politievriend: omstander weigert gecrashte agent te helpen

© rtvnh.nl
© rtvnh.nl

Gisteravond is een politieagent lichtgewond geraakt nadat hij crashte met zijn politiebus. Hij was onderweg naar een melding van een bedreiging met vuurwapen in Landsmeer. Een omstander zag dat de agent vast zat in de bus, maar weigerde hem te helpen.

“Ik ben geen politievriend”, zei hij koelbloedig tegen de agent.

Door onbekende reden botste de politiebus tegen een boom. De agent was te water geraakt en het lukt niet om uit het voertuig te klimmen. Hij had wel op de noodknop gedrukt, zodat zijn collega’s wisten dat er iets mis was. De agent zag dat een omstander van een afstandje stond te kijken. Hij vroeg de man om hulp, omdat het hem niet lukte om zelfstandig uit het voertuig te klimmen. De man weigerde hulp te verlenen.

“Nee, ik ben geen politievriend”, zei de man tegen de verbouwereerde agent. “Deze ene opmerking heeft nogal wat indruk gemaakt op de betreffende collega en ons allemaal”, schrijft het politiekorps een dag later.

De man bleef zelfs toekijken nadat collega’s van de man en ambulancepersoneel waren gearriveerd. Hij verleende geen enkele vorm van hulp.

“De mijnheer vond het zelfs nodig zich zeer negatief op te stellen en met de ter plaatse gekomen politiemensen discussies aan te gaan.”

Op dat moment wisten de agenten niet dat hij weigerde hun collega te helpen.

De verdachte van de bedreiging, waar de agent op weg naar toe was, werd aangehouden meldde het Purmerendse politieteam.

“Wij hoeven daarvoor geen bedankje, maar dit is dan weer de gehele andere kant van de medaille.”
Om vervolgens af te sluiten met: “Wij blijven ze vangen, wij blijven ons best doen, elke dag weer. Wij hebben een dikke huid. Soms zelfs te dik…”

De agenten bekommerden zich in eerste instantie om hun collega. Vandaar dat de omstander niet aangehouden is.


Bron en beeld credit: CrimeDocsNL, rtvnh.nl2839 Turkse militairen opgepakt + heftige nieuwe beelden

Biopic ‘All Eyez On Me’ van 2Pac uitgesteld vanwege conflict