in

#Gangster: Chinese werkgever met 6.400 werknemers op vakantie boekt 140 hotels vol alles uit eigen zak

media_xll_2981272

Een Chinese miljardair heeft 6.400 personeelsleden van het megabedrijf Tiens getrakteerd op een vakantie van vier dagen in Frankrijk. Leuke bijkomstigheid: het bedrijf komt in het Guinness Book of Records omdat ze samen een zin vormden die vanuit de lucht zichtbaar was. ‘Tiens’ dream is Nice in the Côte d’Azur’, stond er te lezen. Niet eerder was een menselijke ketting zo lang.

Li Jinyuan had in Parijs maar liefst 140 hotels nodig om voor al zijn werknemers een slaapplek te regelen, aldus The Daily Mail. Het Louvre werd enkele uren afgehuurd voor een ‘privébezoek’ en dineren gebeurde in stijl in het prachtige Pavillon Cambon (vlak bij de Place Vendôme, red.).

Vervolgens vertrok de menigte naar de Côte d’Azur. In Cannes en Monaco werden 79 vier- en vijfsterrenhotels gereserveerd, goed voor in totaal 4.760 kamers. Om de toeristen naar de befaamde Promenade des Anglais te brengen, waren 147 bussen nodig. Geschat wordt dat de Franse economie dankzij dit ‘uitstapje’ 33 miljoen euro rijker is geworden. En dat allemaal om het 20-jarige bestaan van de firma te vieren.

media_xll_2981216

,,Hopelijk volgen veel bedrijven dit voorbeeld”
Een trotse Laurent Fabius -de Franse minister van Buitenlandse Zaken- heette zijn Chinese weldoener hoogstpersoonlijk welkom in zijn residentie. ,,Voor Frankrijk is dit bijzonder interessant: niet alleen op cultureel en economisch vlak, maar ook qua uitwisseling tussen beide landen. Het toerisme is een industrie die veel banen creëert, ik hoop dat veel grote Chinese bedrijven het voorbeeld van meneer Jinyuan zullen volgen.”

Jinyuan is een van de rijkste mannen van China. Tiens (‘hemelse leeuw’) ging in 1995 van start met de verkoop van Chinese medicinale producten, voedingssupplementen en oploskoffie. Inmiddels is het bedrijf een grote speler die zich voornamelijk bezighoudt met biotech en farma, maar ook met logistiek, vastgoed en financiën.

Bron: AD

Je bent pas een echte baas als je zorgt dat iedereen in je omgeving EET! Deze Chinees is een echte GANGSTER.50 Cent en entourage verdachte beroving Juwelier in Las Vegas

Funny: Snow White and the Seven Thugs