in

Games: Angry Birds – Star Wars

De Finse studio Rovio en Lucasfilm hebben vandaag Angry Birds Star Wars gelanceerd. De vogels van Angry Birds nemen de gelijkenis aan van Luke Skywalker, Princess Leia, Han Solo en Chewbacca, maar dan net even anders.

Zo gaan Red en Chuck door het leven als Red Skywalker en Chuck “Ham” Solo, is Terence omgedoopt tot Terebacca en de schattige Stella neemt de rol aan van prinses Leia. De vijand wordt natuurlijk gespeeld door de varkens. Lard Vader (een knipoog naar Darth Vader) en zijn pigtroopers proberen de rebellen een halt toe te roepen.

”Het is een belangrijke dag voor ons,” aldus Rovio-topman Peter Vesterbacka. ”Dit is onze beste Angry Birds-game tot nu toe en we zijn blij dat onze fans eindelijk kennis kunnen maken met Luke, Leia en de rest van de groep. Maar het is meer dan alleen een gamelancering: we denken dat fans verliefd zullen worden op de nieuwe trailer en de Angry Birds Star Wars-producten zullen zeker een succes zijn tijdens de feestdagen.”

Ook Lucasfilm heeft uitgekeken naar de release van Angry Birds Star Wars. ”We kunnen niet wachten tot fans over de hele wereld plezier kunnen beleven van de lancering van Anfry Birds in de wereld van Star Wars. Dit is de soort creatieve samenwerking die al meer dan 35 jaar geholpen heeft om Star Wars levendig en geliefd te houden,” aldus Colum Slevin, vicepresident bij Lucasfilm.

Angry Birds: Star Wars is vanaf 8 november te downloaden voor iOS, Android, Windows Phone, Amazon Kindle Fire, pc en Mac. Daarnaast verschijnen er binnenkort ook bijpassende knuffels.
Eerder ging Rovio al een samenwerking aan met NASA en voor de animatiefilm Rio.Helemaal leip: Terminator’ arm is werelds meest geavanceerde prothetische arm

Video: 50 Cent – Money