in

G-Blog: Maak kennis met Chris Miles

[hdvideo id=499]

Zo af en toe kom ik iets tegen op het internet waar ik de neiging van krijg om over te willen schrijven. 9 van de 10 keer doe ik het niet maar vandaag is weer zo een dag en ik waag maar een poging.

Ik heb een nieuw talent uit de Verenigde Staten ontdekt en wil deze graag met jullie delen. Het gaat om de 14 jarige Chris Miles uit New York. Ik heb een clip gezien van deze jongeman en kan vertellen dat hij minstens 8 van je 10 favoriete artiesten helemaal eruit spit. No joke …

Zijn moment in de schijnwerpers begon met zijn auditie voor America’s Got Talent die viral ging op Youtube. Vervolgens kreeg hij een deal aangeboden bij Warner/Chappell voor 5 albums. Hij heeft een advance gekregen van 182.500 USD en kan naar verluid 1.5 miljoen incl. royalty’s verdienen met deze deal. Kan geen zomerbaantje tegenop toch?

Zijn Youtube kanaal heeft nu 57 video’s waarvan een paar met beelden van shows, een paar video tracks, een paar samenwerkingen met andere jonge artiesten en een aantal video clips. Hij heeft 37221 abonnees op zijn kanaal. Dat zijn er aardig wat!

Ik heb boven aan de pagina een video geplaatst voor jullie: Chris Miles – The Final 80 Bars (feat. DJ Baby Chino). De 14 jarige rapper gaat helemaal los op een aantal bekende instrumentals van bekende artiesten en hij begraaft minstends 50% van ze op hun eigen beat. 50 Cent zag er blijkbaar ook brood in want hij promoot SMS Audio Headphones in deze clip. Kijk en oordeel voor jezelf.

Facebook 12.817 vind ik leuks
Twitter 34.200 volgers



Video: Dio – Radio + EP

Track: Lil Wayne – Krazy