in

G-Blog: G-Eazy Is Cool

50c7940bcc6d7.preview-620

Wij zijn op zondag 6 juli 2014 naar De Melkweg gegaan om een concert bij te wonen van G-Eazy in de oude zaal.

Om eerlijk te zijn had ik nog nooit gehoord van G-Eazy totdat ik een mailtje kreeg waarin de uitnodiging zat om zijn optreden bij te wonen. Rond deze tijd kwam de remix van zijn nieuwe single ‘I Mean It’ uit waarop hij word bijgestaan door Remo en Rick Ross. Die track is best wel hard, check’m hieronder.

Wie is G-Eazy en waar komt hij vandaan …
Gerald Earl Gillum is geboren op 24 mei 1989. G-Eazy heeft een 3 jaar jongere broertje genaamd ‘James Wolcott Gillum’ die trompet speelt. Ze zijn beide grootgebracht door hun moeder ‘Suzanne Olmsted’ die ook actief is in de muziek industrie als artieste.

Quote:

“I knew I had to go to college, but I knew I wanted to pursue music, that’s why I chose Loyola. I’ve been lucky enough to meet people, and I knew I had until college was over to get it all done.

Badboy imago:
Ik raadpleegde het al wetende internet voor wat meer informatie over G-Eazy. Wat mij sterk opviel meteen is dat de meeste afbeeldingen die ik te zien kreeg zwart-wit waren. Dit past helemaal bij de imago van G-Eazy, een soort van ‘James Dean’ achtige jaren 60/ 70 look tot aan de kapsel toe.

vCD9Ddv2

G-Eazy is opgegroeid in Oakland, Californië:
G-Eazy is al geruime tijd bezig in de scene en heeft al een paar projecten uitgebracht die het erg goed hebben gedaan in de VS. Internationaal is hij ‘met zijn muziek’ nog niet echt doorgebroken maar dat begint nu een beetje op gang te komen.

Zijn single ‘Runaround Sue’ van de mixtape ‘The Endless Summer’ uit 2011 zorgde voor zijn doorbraak in de VS en heeft op dit moment 4 miljoen views op Youtube.
De originele versie van ‘Runaround Sue’ behoort toe aan ‘Dion Dimucci’ die daarmee in 1961 een nummer 1 hit had in de VS. Best een leuk liedje om eerlijk te zijn. Je kan de video van Dion Dimucci hieronder bekijken.

Zijn in juni 2014 uitgebrachte album ‘These Things Happen’ kwam binnen op de nummer 1 positie in de Top R&B/Hip-Hop Albums charts van Billboard.
Zo begint hij zijn eerste internationale tour en ik heb hem dus zien spelen in de Melkweg.
Zijn show was goed, hij had een drummer bij zich die voor wat extra dynamiek zorgde. De oude zaal van de Melkweg was niet helemaal vol maar het was best wel druk en gezellig.
Ik heb een aantal mooie dames gezien op All Stars met felle rode lippenstift, die helemaal jaren 70/Pin Up gekleed waren. Helemaal goed dus…

Album Stream: G-Eazy – These Things Happen
Hij deed een aantal van zijn oude hits en heel wat nummers van zijn onlangs uitgebrachte album. Ik heb hieronder een stream van Spotify beschikbaar gesteld voor jullie van zijn nieuwe album.

G-Eazy heeft zeker potentie om het groter te maken.
Dat kon ik ook uitmaken van zijn publiek. Het was geen ballentent. Zodra de meiden op je afkomen doe je het sowieso goed. Het enige wat hij nu nog nodig heeft is die ene hit waarmee hij de wereld kan veroveren.

G-Eazy 2 Amsterdam Melkweg Fakka NL

G-Eazy 3 Amsterdam Melkweg Fakka NL

G-Eazy Amsterdam Melkweg Fakka NLzondag 6 juli 2014 @ Melkweg Amsterdam

Twitter: @G_Eazy
Facebook: /G.Eazy
Instagram: g_eazyG-Blog: FIFA & De WK’s

Track: Killahkeezy – Hier Niet