in

G-Blog: Een klein verhaaltje over Isis

isis

Dit verhaal gaat over een Hollandse schone die geboren werd op 15 april 1979 in de Schilderswijk te Den Haag.

Ze werd geboren als Isis Andrea van der Meer en heeft een oudere broer genaamd Michael Martijn van der Meer. Haar moeder Joke en haar vader Jaap waren burgers van de middenklasse en werkten beide 5 dagen in de week om hun gezin te kunnen onderhouden.
Isis zat samen met haar 1 jaar oudere broer op de Koningin Beatrixschool. Dat is een basisschool in het hartje van de Schilderswijk in Den Haag. De meeste kindjes van haar klas waren van autochtone afkomst alleen een enkeling was van allochtone afkomst en dat was rond 1986.

Nederlandse politiek in de jaren 90
De VVD en de CDA waren toen de grootste partijen van de Tweede Kamer. Het kabinet bestaat uit negen ministers van het CDA en zes van de VVD. Minister-president Lubbers is lid van het CDA. Het tweede kabinet-Lubbers treedt op 14 juli 1986 en premier Lubbers legt op 30 juli de regeringsverklaring af. Het kabinet wordt op 3 mei 1989 demissionair. Op 7 november van dat jaar treedt het opvolgende kabinet-Lubbers III i aan.

In het derde kabinet-Lubbers heeft de VVD plaats gemaakt voor de PvdA. Er wordt na jaren van bezuinigingen gestreefd naar sociale vernieuwing. Het kabinet moet echter verder zelf ook verder bezuinigen, onder meer op de sociale zekerheid. Met name het grote beroep dat op de Wet arbeidsongeschiktheid (WAO) wordt gedaan, is reden om in te grijpen. Dat leidt tot spanningen, vooral in de PvdA.

Ik ben ISIS Fakka NL urban lifestyle blog
Drs. J.G.H. (Hans) Janmaat

Isis groeide op met ‘Eigen Volk Eerst’ en ‘Vol=Vol’.
Alhoewel de VVD, CDA en de PvdA de grootste partijen waren in de jaren negentig waren de ouders van Isis wat socialistischer aangesteld. Zijn neigden meer te geloven in de leuzen van bijvoorbeeld Drs. J.G.H. (Hans) Janmaat. Janmaat en zijn ideologie waren in de opkomst en hij was fractievoorzitter van groep-Janmaat, in de Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 15 oktober 1984 tot 3 juni 1986 (een eenmansfractie).
Janmaat was een extreem-rechts politicus, die met leuzen als ‘Eigen Volk Eerst’ en ‘Vol=Vol’ enkele keren Kamerzetels veroverde. Door zijn weinig charismatische uitstraling bleef hij echter een onbetekenende factor in de Nederlandse politiek. Stond in de Tweede Kamer volstrekt geïsoleerd. Kwam diverse malen in aanraking met justitie vanwege discriminerende uitspraken.

Ze zijn vies, gevaarlijk en niet te vertrouwen!
Enfin, nu we een stukje geschiedenis van politiek in Nederland hebben gehad gaan we door met de ouders van Isis. De ouders van Isis hadden het niet zo nauw met ‘buitenlanders’. Isis leerde als kind dat ‘buitenlanders’ vies, gevaarlijk en niet te vertrouwen waren. Isis wist niet beter als dat een donkere persoon voor ‘neger’ wordt uitgemaakt en iemand met een noord Afrikaans uiterlijk een ‘vieze stink Turk’ is.
Isis mocht niet buiten spelen met kindjes van niet Nederlandse komaf. Die kindjes waren vies, vooral die donkere kindjes konden wel eens afgeven als je ze aanraakte. Isis wilde alles behalve een ‘neger’ zijn en bleef ver bij die andere kindjes uit de buurt. Ze was om eerlijk te zijn gewoon bang voor die andere kindjes en bang voor wat haar ouders haar zouden aandoen als ze zagen dat ze met zo een kindje sprak.

Isis is niet welkom in Nederland!
Het is er bij Isis zo in gestampt door haar omgeving in de afgelopen 30+ jaar dat ze nooit van die opvattingen af is gekomen. Isis is opgegroeid als een extreem rechtse racist en is zelfs lid geweest van groepen zoals C18 en Jeugd Storm Groep Nederland, met nadruk op ‘geweest’.

2010-10-01 Krakersdemo Amsterdam

Er is namelijk iets gebeurd in de afgelopen tijd wat heel erg aan Isis is gaan knagen. Heel veel mensen in haar omgeving zijn ineens heel anders en gemeen tegen haar gaan doen. Ze maken constant van die flauwe grappen en er wordt wel eens geroepen dat Isis niet welkom is in Nederland. De gemoederen zijn laatst tijdens een borrel erg hoog opgelopen. Isis is toen gaan inzien hoe zwakzinnig mensen om haar heen eigenlijk zijn. Isis voelde zich voor het eerst in haar leven ‘buitengesloten’.

Buitenlanders ervaren emoties
Ze heeft voor het eerst in haar leven ervaren hoe het is om gediscrimineerd te worden. Om verbaal de grond in getrapt te worden vanwege iets waar ze feitelijk niks aan kon doen. Isis is deze emotie gaan analyseren en is tot de conclusie gekomen dat het echt geen plezierige ervaring is. Ze is zich gaan voorstellen wat dit nou met haar zou doen als dit haar leven lang zo door zou blijven gaan.

ik ben ISIS Fakka NL urban lifestyle blog 2

Isis heeft afstand genomen van haar omgeving en heeft zich terug getrokken om na te denken over haar denkwijze en gedrag tegenover andere ‘mensen’.

Isis is inmiddels al 35 jaar oud en heeft zelf 2 jonge kinderen. 2 kinderen die denken dat alle donkere mensen afgeven en alle andere niet Nederlanders ‘vieze stink Turken’ zijn.Album: Tinashe – Aquarius (Soundcloud Stream)

EP: Cam’ron – 1st Of The Month Vol 4