in

G-Blog: Een politiekorps is ook gewoon een ‘vereniging’ net als een MC

WEMELDINGE-KONINGINNEDAG-POLITIE

Voordat ik mijn verhaal wil doen wil ik eerst de bedoeling achter de titel van deze G-Blog even ophelderen.

Met ‘Een Politiekorps is ook gewoon een vereniging’ bedoel ik te zeggen dat het een verzamelplaats is voor mensen die zich in willen zetten voor de ‘veiligheid’ van onze maatschappij. Het zijn broeders en zusters van elkaar die zich uitlenen in dit geval, ‘voor een bedrag per maand natuurlijk’ om de straten van Nederland ‘zo veilig mogelijk’ te maken en behouden.
Nu zie ik dat deze broeders en zusters de laatste tijd heel erg negatief in het nieuws komen. Zo had je het incident met dood van Mitch Hendriques als lijdraad van een opeenstapeling van incidenten die worden vastgelegd door burgers met een telefoon. Op deze beelden is te zien dat een aantal van deze broeders en zusters best wel heel erg naar en roekeloos te werk gaat.
Er zijn meerdere ‘nek klem’ incidenten uit het verleden die nu boven water komen waarbij er broeders of zusters alsnog ‘voorlopig’ uit hun functie worden geplaatst tot nader kennisgeving.

Afijn, we hebben de berichtgeving gelezen en de video’s als bewijs hiervan.

Tussen neus en lipjes door:
Het doet mij een beetje denken aan mijn jongere jaren waarbij ik uitging in ‘vereniging’ met een hele groep jongens en wij samen een soort van legertje vormden. We namen hele hoeken van clubs en festivals in beslag en waren natuurlijk heerlijk aan het genieten. Lekker drinken, een beetje ouwehoeren met elkaar en het waren bovenal lekkere momenten om wat stoom af te blazen. Je kan je voorstellen dat ik daarmee bedoel dat deze uitjes niet zonder slag of stoot afliepen. Dat waren dus de spannende, intensieve en vooral met adrenaline gevulde momenten van onze uitstapjes waarbij wij als broeders van elkaar voor elkaar door het vuur gingen en er alles aan deden zodat wij als winnaar boven deze situaties uitkwamen. We waren trots op onze team van beukers. Maar, ik kom hier later op terug…

Terug naar het korps
De broeders en zusters van de Nederlandse politie vormen een eenheid en gaan voor elkaar door het vuur. Zo nemen ze het voor elkaar op als er iets misgaat binnen de organisatie. Aangiftes tegen een broer of zus worden afgehandeld door een andere broer of zus. Je kan je voorstellen dat dit niet altijd even eerlijk verloopt natuurlijk. Dit met name voor degene die een aangifte heeft gedaan tegen een broer of zus van de Nederlandse politie.

Laten we het zo zeggen, bij de ene ‘Chapter’ van de politie gaat het er slechter aan toe dan de andere ‘Chapter’ van de politie. Daar is nu geen ontkennen meer aan. Oud leden van deze Chapters zijn naar voren gestapt ‘anoniem nota bene’ < en hier vraag jij je natuurlijk af waarom? (Misschien iets te vrezen of wat?) om de ongeregeldheden binnen hun oude vereniging aan te kaarten. En die berichtgevingen hierover zijn ontzettend verontrustend.

Nu heb je aanhangers van de politie die reageren op bepaalde berichtgeving waarin een agent in een slecht daglicht wordt geplaatst met:
-Oh .. hij heeft het er zeker naar gemaakt dat kutjoch.. goed van de politie, van mij mogen ze iedereen harder aanpakken…
-Oh .. zij heeft het er zeker naar gemaakt dat kutwijf.. moet ze maar niet schreeuwen tegen de politie zo raak je vijf tanden kwijt ja…
-Oh .. wat een kut website die ‘Fakka’ lekker olie op het vuur gooien en alleen het NEGATIEVE laten zien over het korps en mijn geliefde broeders en zusters…
-Oh .. en ga zo maar door…

De tegenstanders van de politie die ga ik op dit moment niet quoten want het is om zo maar te zeggen niet aangenaam om te lezen wat er op dit moment geroepen wordt. Dat wil niet zeggen dat ik het niet eens ben met sommige uitspraken en vooral de laatste tijd niet. Maar goed… ik ben ook geen fan van een organisatie die constant misbruik maakt van zijn macht terwijl deze organisatie in het leven is geroepen om de wet te handhaven.

Motorclubs protesteren op Harleydag

Laten we het even hebben over een MC zoals even kijken .. de Hells Angels.
De Hells Angels zijn over het algemeen een verenging van mannen die gek zijn op motors en de leefstijl die daarbij komt kijken. Het is net als de Nederlandse politie een vereniging van broeders die voor elkaar door het vuur gaan. Zij dragen op hun jas, net als de politie een embleem/ logo die aangeeft van welke vereniging ze lid zijn en uit welke stad zij komen. Nu weet iedereen natuurlijk dat deze twee verenigingen elkaar niet zo heel erg graag mogen. Dat is een ander verhaal.
Dat de Hells Angels constant aan de schandpaal worden genageld door justitie in Nederland vanwege bepaalde incidenten binnen de vereniging van Hells Angels, is gewoon een feit. Althans ze proberen het elke keer weer en trachten het onmogelijk te maken voor de Hells Angels om te kunnen ‘verenigen’ hier in dit land.

Nu zetten wij achter onze berichtgeving soms de afkorting #ACAB en ik zal je vertellen waarom….

De Nederlandse politie uit de laatste tijd bij hun berichtgeving het volgende, ‘broeders en zusters van de politie zijn geen robots, HET ZIJN OOK MAAR MENSEN. Incidenten komen helaas voor, het spijt ons, maar het is niet anders. Dat er een ‘paar’ rotte appels zitten in het Nederlandse korps moeten wij ze maar vergeven blijkbaar….
Nu weten we dat hele chapters worden opgeheven, en technisch gezien ‘verboden’, van Mc’s in Nederland vanwege bepaalde incidenten. Er worden zelfs mensen die lid zijn van een MC, ontslagen van hun functie vanwege het feit dat ze lid zijn van een MC.
Maar zijn deze mensen die lid zijn van een MC dan wel ‘robots’ en mogen zij allemaal wel over 1 kam geschoren worden. Want dat is wat de broeders en zusters van de Nederlandse politie en justitie een beetje doen hier in Nederland he. Ze zijn de MC’s liever kwijt dan rijk en zetten ze constant alleen maar ‘NEGATIEF’ neer in hun berichtgeving.
Een voorbeeld daarvan is de chapter van de Amsterdamse Hell’s Angels. Het wordt hun van ALLE kanten onmogelijk gemaakt om een nieuw clubhuis te kunnen openen. Ze worden allemaal over 1 kam geschoren dus… #ACAB.

Maar waarom wordt de chapter van de politie in Den Haag niet afgebroken dan en één van hun ‘clubhuizen’ ‘technisch’ gezien ‘verboden’? Want daar is zojuist een moord gepleegd toch? Maar dat is natuurlijk te idioot voor woorden zullen menig mens zeggen hierover. Dat kan natuurlijk niet.. de politie is broodnodig. Het zijn maar mensen en die maken fouten. Er zitten een paar rotte appels tussen maar die worden dus ‘AANGESPROKEN’ op hun manier van handelen in bepaalde situaties? En daar is de kous mee af straks.. let maar op!

Is het niet zo dat een motorclub een clubhuis nodig heeft dan? Om een motorclub te kunnen zijn, het zijn toch ook maar ‘gewoon’ mensen… Tuurlijk, er zitten een paar ‘rotte appels’ tussen maar waren die dan niet heftig maar dan ook heel heftig gestraft met mega lange gevangenisstraffen voor hun ‘foutjes’?

Sommige mensen zullen deze vergelijking kunnen begrijpen en andere zullen zeggen ‘maar wacht even, dat is appels met peren vergelijken’. Dat is het ook een beetje… het is appels met peren vergelijken, maar niet als je de leden van beide verenigingen ten aller tijden moet en kan beschrijven met ‘Het zijn maar mensen’.

Ik maak deze vergelijking omdat ik de laatste tijd een beetje het idee heb dat de Nederlandse politie boven de wet lijkt te mogen staan die zij moeten handhaven.

Om terug te komen op mijn jongere jaren en de avonturen die ik mee heb gemaakt met mijn vrienden. Ik kan me voorstellen dat het overgrote gedeelte van de mannen in het korps van de Nederlandse politie een stelletje opvliegerige vol adrenaline opgeblazen op sensatie beluste relschoppers zijn die over het algemeen een hele saaie baan hebben totdat ze de kans krijgen om in te grijpen ergens, voor elkaar door het vuur gaan dan, zich tegenover elkaar willen bewijzen en korte metten maken met hetgeen wat het incident veroorzaakt.

En dat, dames en heren, gaat dus ook niet zonder slag of stoot blijkbaar 😉0

Eye Candy: OMG… Als jurkjes konden praten oefffff!

Video: Fraasie – Ik Ben Hier