in

G-Blog: De VN en VS hebben gewoon een overval gepleegd op Libië

NATO

Dus kolonel Muammar Gaddafi zou eind maart 2011 een prijs uitgereikt krijgen voor zijn prestaties op het gebied van mensenrechten.

Dit was 1 maand voordat de bombardementen zijn begonnen. Een maand eerder was hij een held en een maand later was hij een dictator die zich schuldig maakte aan grootschalig geweld tegen de burgers van zijn land.

Libië vóór de val van Gaddafi
Tot 2011 was Libië een land dat gebaseerd was op de Jamahiriya, een islamitische en socialistische ideologie ontwikkeld door Muammar Gaddafi, geschreven in het Groene Boek, waarbij het volk alle macht zou hebben. Er bestonden geen politieke partijen. Volgens critici was Libië een dictatuur, Gaddafi gaf als reactie hierop aan dat ‘westerse mensen het Libische systeem niet begrijpen’.

Maar zijn systeem klinkt dus helemaal niet slecht als je het even rustig bekijkt allemaal….

Libiërs hadden gemiddeld voor de oorlog een levensverwachting van 74 jaar, ze stonden aan de top in Afrika volgens de VN m.b.t. menselijke ontwikkeling. Burgers waren over het algemeen goed geschoold. Kortom, het land had hele goede toekomstperspectieven.

Dit was de situatie voor de ‘overval’:

  • De gezondheidszorg was gratis.
  • Onderwijs was gratis.
  • Elektriciteitsrekeningen bestonden niet, stroom was gratis.
  • Daklozen waren er niet, het hebben van een huis was in Libië één van de mensenrechten die voor iedereen gold.
  • Alle pasgetrouwde stelletjes ontvingen 60,000 dinar (€30.000) van de overheid om hun eerste appartement te kopen, om het zo makkelijker te maken een gezin te stichten.
  • Gaddafi heeft het grootste irrigatie-project ooit uitgevoerd, genaamd ‘The Great Manmade River Project’, om water voor iedereen toegankelijk te maken in het woestijnland.
  • Een klein percentage van de olie-opbrengsten van het land werd direct op de rekeningen van de bevolking gestort.
  • Libië had haar eigen staatsbank die leningen verstrekte aan de burgers tegen nul procent rente.
  • Alle moeders met een pasgeboren baby kregen $5000 én een uitkering.
  • Voor inwoners die geen geschikte studie of medische zorg in Libië konden vinden, betaalde de overheid niet alleen de reis naar het buitenland, maar zij kregen ook $2300 per maand voor accommodatie en vervoerskosten.

Niet slecht he? Daar kunnen wij Nederlanders alleen maar van dromen!

obama-libya-war-cartoon

Maar nu komt het:
Gaddafi had plannen op tafel liggen om goud te vragen voor olie in plaats van dollars. De VS heeft haast geen gram goud op voorraad en de NAVO landen kunnen het zich niet veroorloven. De VS print dollars alsof die dingen waarde hebben maar dat is gewoon niet zo…
Ook wou Gaddafi een nieuwe munteenheid introduceren in Libie: de gouden dinar die bestond uit echte gouden munten en staafjes en die de positie van de dollar en de euro zou kunnen verzwakken?

Eén ding was duidelijk: De NAVO en de VS wilden Gaddafi koste wat het kost weg hebben.

Waarom weten weinig tot geen Nederlanders wat er echt aan de hand was:
Het is vrij simpel, Nederland is een actief lid van de NAVO en de NOS is niet vies van wat propaganda als het gaat om het belang van het land en de positie van de euro. Een opmerkelijk voorbeeld: diverse westerse mainstream media berichtten eind september 2011 massaal over een massagraf waarvoor kolonel Gaddafi verantwoordelijk zou zijn.

Hebben wij journalisten uit Nederland zien afreizen naar Libië om daarover een onderzoek in te stellen? Nee… alleen een Franse krant met de naam Libération heeft een journalist naar het het gebied gestuurd. Raad eens waar hij achter is gekomen…

De NOS berichtte: ‘In de Libische hoofdstad Tripoli is een massagraf gevonden met meer dan 1.270 lichamen. Het massagraf ligt bij de beruchte Abu Salim-gevangenis, waar het regime van de verdreven kolonel Gaddafi zijn tegenstanders opsloot. Volgens mensenrechtenorganisaties is daar in 1996 een massamoord gepleegd, waarbij 2.000 gevangenen zijn omgekomen’.

Nadat de botten geïdentificeerd waren, werd duidelijk dat het ging om kamelenbotten, en dat de rest van het bericht een broodje aap-verhaal was. De NOS heeft dit echter nooit publiekelijk naar buiten gebracht.

Wat er wel is gebeurd is dat de VS en de VN samen Gaddafi ‘die ontzettend rijk was’ gewoon helemaal hebben weggevaagd en leeg geplunderd. Net als hoe ze dat hebben gedaan in Irak. Ze hebben goud en olie geroofd uit dat land. Wij zien dit gewoon als een enorme overval, gepleegd op een strategische en meedogenloze wijze!

Rijkste man van de wereld?
Deze man had over de hele wereld investeringen gedaan. Sommige zeggen dat hij de rijkste man van de wereld was. Zijn vermogen werd geschat op 200 miljard. Dat is meer dan 2 x zoveel als Bill Gates van Microsoft.

Tijdens de oorlog werd overal zijn geld in beslag genomen:
Engeland, Italie, Duitsland en Frankrijk namen totaal 30 miljard in beslag
De VS nam 37 miljard van zijn geld in beslag
En er lag nog eens 30 miljard van zijn vermogen verspreid in andere landen.

Om maar een paar voorbeelden te noemen. Gaddafi had aandelen in Juventus en Fiat. Hij had overal in de wereld vastgoed van enorme waarde.

Maar dat is niet alles, Libië was STUPID RICH!
Check na het lezen van dit artikel waarom de VS en VN stinkend jaloers waren op Libie en Gaddafi en wat ze eigenlijk hoopten te vinden daar! Je gaat schrikken als je dat leest!

”The South African government and President Jacob Zuma have been caught in the middle of an international wrangle over as much as R2 trillion in US dollars as well as hundreds of tons of gold and at least six million carats of diamonds in assets belonging to the people of Libya. What could be the world’s largest cash pile is stored in palettes at seven heavily guarded warehouses and bunkers in secret locations between Joburg and Pretoria”.

Het land zelf verkeerd tot op de dag van vandaag nog steeds in totale chaos. De ene aanslag na de andere en de mensen roepen allemaal ‘het was allemaal beter toen Gaddafi er nog was’.

Like & Share als jij dit een interessante G-Blog vindt en roep mensen op om ons te liken op Facebook!#LOL: Dus de blote benen van Jay-Z worden kapot gekraakt op internet

Misophonia is een echt iets en mensen lijden er enorm van