in

G-Blog: Bang om te Eten

Healthy-Food-Pyramid

Ik ben gewoon bang om te eten tegenwoordig. Ik sterf natuurlijk niet van de honger er is genoeg wat ik wel kan eten maar het is niet meer zoals het was. Ik wil de lezers van deze blog wat bewuster maken van hun eetgedrag en vooral het voedsel wat ze dagelijks consumeren.

Facebook fucked my life up
Het begon een aantal maanden geleden toen ik meer en meer op Facebook ging struinen. Ja… ook ik ben gevallen voor de charmes van Facebook en alle interessante onzin van mensen die er van alles plaatsen dagelijks. Natuurlijk heb je het er met je vrienden en naasten over. Mac Donalds is niet gezond hoor, Burger King is niet gezond hoor, KFC kippen komen van een ander planeet hoor, en ga zo maar door. Ik kan jullie vermelden dat het niet alleen ongezond eten is bij deze fastfood ketens. Als je het kritisch bekijkt kan je bijna nergens meer terecht voor gezond voedsel.

De Chinese Invasie is Begonnen
Laten we beginnen met brood wat uit de supermarkten komt. Er word in veel gevallen aminozuur L-cysteïne toegevoegd aan het brood dat we eten. L-cysteïne zit in ‘Broodverbeteraar’.
Broodverbeteraar is een hulpgrondstof die bakkers aan deeg toevoegen om de malsheid van hun brood te verbeteren. Meestal wordt dat aminozuur aan plantaardige producten zoals maïs ontrokken, maar bij een andere, goedkopere, productiemethode die vooral in China plaatsvindt, spelen eendenveren een hoofdrol.
Okeeeeey … eendenveren in mijn brood die ik al jaren bij de supermarkt haal #WTF, opzicht niet zo een hele grote ramp maar in de nog goedkopere variant van L-cysteïne zit ‘haar’. En omdat L-cysteïne zo goedkoop mogelijk ingekocht moet worden zit er voornamelijk voor 80% Chinees haar in.

Supermarkt brood leeft niet lang en wij zijn nu officieel allemaal kannibalen
Als ik langs de schappen loop van de supermarkt en ik zie dat brood liggen begin ik spontaan wit weg te trekken en word daarna nog eens geel van de misselijkheid. Chinezen zijn maffe mensen. Lees je wel eens iets raars over een Chinees in de krant? Nee …. Vind je de Chinese buren twee deuren verder ‘nare’ personen? Nee …. What about al die Chinese toeristen elk jaar die in groepjes naar Nederland komen en overal kliekjes van nemen? Die passeer je toch altijd met een gerust hart. Als je oogcontact maakt met 1 van ze, wat al heel zeldzaam is, kijkt die ook nog eens heel snel weg.
Als je het aan mij vraagt zijn de Chinezen bezig met een ‘stille’ invasie en door middel van ‘haar’ in ons brood te pompen hopen ze er nog ongezien mee weg te komen ook. Doe alsof je Chinees niet lekker vind pfff. Letterlijk en figuurlijk bedoeld!

Ik eet al maanden geen vlees meer
Laten we even terug komen op Facebook en al het moois wat Facebook te bieden heeft. Om maar niet te beginnen over het filteren van anti-Israël posts en video’s die zomaar van de 1 op de andere moment verwijderd worden, dat is een andere topic. Er komen wel eens van die filmpjes langs van slachthuizen en hoe het eraan toegaat in sommige gevallen. Kijk hier beneden eens maar naar een filmpje die ik tegenkwam op Facebook.

Dit is toevallig een video van een slachthuis in Israël maar ik kwam in de zelfde week een video tegen van een slachthuis in Engeland die 10x schokkender was en een video van een slachthuis in de VS waar ik bijna van flauw viel. Laten we niet beginnen over vlees uit een super markt. Dat kogelbiefstukje wat je wel eens ziet liggen in de schappen kan wel eens in elkaar gelijmd zijn met varkensbloed. Ja dat lees je goed ja. Om terug te komen bij de slager uit de buurt…. in dat filmpje die ik hierover zag, zag je haast het verschil niet meer na bewerking met dat varkensbloed spul. Ik eet dus al maanden geen vlees meer.

Je bent wat je eet!
Ik weet niet waar dat vlees vandaan komt. Ik weet niet hoe erg dat beest geleden heeft en hoeveel stress er in dat vlees zit. Ik weet niet of mijn stukje vlees volgespoten is met hormonen en andere troep. Ik vertrouw het gewoon allemaal niet meer. En lieve moslim broeders en zusters. Ga niet zeggen dat ik Halal vlees moet halen bij de plaatselijke Arabische slagerij. Ik ben geen voorstander van de manier waarop deze dieren geslacht worden. Zie hieronder en bepaal voor jezelf.

Ik drink alleen maar water tegenwoordig #FML
Geen geile hersens prikkelingen meer voor mij van de cola blikjes volgepompt met suiker en Aspartaam. Nee nee… dat rode blikje zit vol met stofjes die bijdragen aan de kans dat je kanker kan krijgen en langzaam en vooral pijnlijk sterft op een misschien wel niet zo een hele oude leeftijd. Ik ben er een beetje klaar mee allemaal. Al die toevoegingen die achterop de etiket staan met de hoofdletter E ervoor vertrouw ik voor geen meter meer.
Ik stond in de supermarkt vandaag en ging met een mand vol niks naar huis zowat. Ik kreeg het gewoon benauwd toen ik de achterkanten van alle producten aan het lezen was. Helemaal volgepropt met dingen die ik niet in me eten wil zien.

Sorry als ik je eetlust heb verpest maar ik vind het nodig om dit te delen met jullie. We worden gewoon vergiftigd met eten waar we top dollar voor betalen. De bakkers doen Chinees haar in ons brood, de Joden doen mensenvlees in Mac Donalds, Coca cola is bezig met een holocaust en ons vis zit vol met arseen en zink. De keuringsdienst van waren vind het maar prima zo. Fuck dit man…

Ik leef al maanden op nootjes, vis, zuivel, salade, groente, fruit en water.

Ik wil niet meer hier zijn ik wil gaan wonen bij een inheems volk met een puur natuurlijk cultuur en levenswijze ergens in de bergen van Verweggistan… eerlijk waar.Video: Fredo Santana – Who Are U

Video: Yellow Claw & Cesqeaux ft. Kalibwoy – Legends