in

G-Blog: Amsterdam Maakt Kennis Met DJ Cassidy

DJ Cassidy FakkaNL GBlog

Wij werden uitgenodigd door Sony Music om op maandag 16 juni een playback sessie bij te wonen in de sky lounge van het ‘DoubleTree Hilton Hotel’ te Amsterdam.

Over de telefoon werd er verteld aan mij dat ik naar de elfde verdieping moest komen. Zo gezegd, zo gedaan…
Ik werd daar opgewacht door een prachtige dame en liepen samen de sky lounge binnen. De avond begon dus eigenlijk best wel goed.

Tijdens de entree vroeg ik aan haar om wie het ging en zij zei ‘Het gaat om DJ Cassidy’. Met een verbaasd gezicht haal ik mijn schouders op en zeg ietwat verlegen terug:”Ik weet niet wie dat is”. Zij lacht en zegt vervolgens: “Dat is niet erg, daarom heb ik je uitgenodigd” (Gelukkig ….)
Ik neem plaats in de ruimte en begeef me ineens tussen wat Hipsters en iPhone publiek en besluit maar op onderzoek uit te gaan. Ik haal mijn Android toestel tevoorschijn en toets de naam van deze ‘DJ Cassidy’ in op Google. Ik kan vertellen dat ik aangenaam verrast werd door wat ik allemaal te lezen en te zien kreeg.

DJ Cassidy knows people:
Het begon allemaal in 1991, het jaar waarin het merk ‘DJ Cassidy’ geboren werd en als tien jarig jongetje een DJ set cadeau kreeg van zijn ouders.
Het eerste pluspunt voor deze beste heer is dat hij geboren is in 1981, wat het allerbeste bouwjaar ooit is natuurlijk. Daarnaast is DJ Cassidy de eerste DJ ooit die een set heeft mogen draaien in het witte huis te Washington DC en dit voor de 50ste verjaardag van president Obama. DJ Cassidy heeft o.a. ook gedraaid op de trouwfeesten van Jay Z & Beyonce, Jennifer Lopez, Kim Kardashian en ga zo maar door.
Jay Z zegt zelfs dat Cassidy zijn favoriete DJ is.

Wat doet DJ Cassidy dat hem zo bijzonder maakt? Ten eerste kan hij erg goed draaien dat lijkt me logisch, maar wat maakt hem anders dan de rest. Naar eigen zeggen weet Cassidy zich erg goed aan te passen aan zijn publiek. Hij is niet een DJ die zich vasthoudt aan één thema en kan zijn set op avonden vullen met van alles en nog wat als het moet. Hij heeft op de grootste venues gedraaid in de states en nu is het ook tijd om Europa volledig over te nemen.

‘Dj Cassidy is my favorite deejay’
-Jay Z

‘I see him as an influencer, not only being important in music, but in fashion, in art, and the scene of the world’
-Tommy Hillfiger

‘DJ Cassidy… The freshest deejay that ever did it’
-Swizz Beats

Een echte ras entertainer!
De showcase begint, Cassidy neemt het woord en bedankt het publiek voor hun aanwezigheid. We zijn op locatie om samen met hem naar de nieuwe nummers van zijn debuutalbum te luisteren. Hier draait de hele avond om. Hij vertelt eerst, zonder te stotteren en met geen enkel sprankje nervositeit over zichzelf, waar hij vandaan komt en wat hij allemaal heeft mogen doen in zijn carrière tot nu toe. Ik kan zeggen dat ik erg onder de indruk was na zijn toespraak en daarna alleen maar nog meer zin had in zijn nieuwe muziek.

Hij begon zijn showcase met de ‘Making Off’ van zijn debuut single en video genaamd ‘Calling All Hearts’ waarop hij wordt bijgestaan door ‘Robin Thicke & Jessie J’. Daarna werd de video van deze single vertoond die 3 maanden geleden werd uitgebracht en inmiddels 3.4 miljoen views heeft op Youtube. Om de avond nog leuker te maken kregen we daarna letterlijk de première van zijn nieuwe video van de track ‘Make the World Go Round ft. R. Kelly’ te zien.

In zijn toespraak zei hij het volgende:”Het maakt niet uit waar ik draai of wat voor een soort publiek ik voor me heb staan. Er is toch altijd 1 thema die bij iedereen aanslaat en iedereen in beweging krijgt en dat is disco muziek”. DJ Cassidy is persoonlijk een ongelooflijke fan van dit thema en dit is ook eigenlijk waar zijn hart ligt. Met name muziek dat werd uitgebracht tussen 1978 en 1982.
Zijn 25 lievelings nummers komen uit die tijd. Hij heeft voorafgaande het album waar hij nu ruim 4 jaar aan heeft gewerkt een playlist gemaakt van deze 25 tracks. Zo heeft hij kunnen uitvinden voor zichzelf met wie hij aan zijn debuutalbum wilde werken.

Waar de avond om draaide, het album ‘Paradise Royale’:
Wat wij te horen kregen is een album gevuld met disco en soul op hoog tempo en niet zomaar een album. Wat het album zo bijzonder maakt zijn de muzikanten die hebben meegewerkt aan de producties en dan hebben we het nog niet eens over de artiesten die de vocals hebben geleverd.
Op het album is geen enkele sample terug te vinden. Alles is live ingespeeld en voor een groot gedeelte door zijn helden van ruim 2 decennia terug zoals Nile Rodgers, Phillip Balley, Larry Dunn, Kool & The Gang, Jerry Hey en nog veel meer.
Hoe gezegend ben je wel niet als DJ/Producer samen te mogen werken met zulke grootheden uit de muziek industrie. Hoeveel respect heb je wel niet verdiend in je carrière om zoiets te kunnen doen.
DJ Cassidy heeft zijn droom waargemaakt. Op zijn album staan artiesten zoals, R Kelly, Cee Lo Green, Robin Thicke, Jessie J, Mary J Blige, Usher, Estelle, Chromeo, Kelly Rowland, Ne-Yo, John Legend en nog meer!

Ik zou zeggen hou de schappen in de gaten en koop het album zodra deze word uitgebracht want het is het helemaal waard!
Neem een reis mee met DJ Cassidy, terug naar 1978 voor een mix van oud met nieuw. Het is een volwassen album en knappe prestatie van de 33 jarige DJ en Producer.

Social media Dj Cassidy:
djcassidy.com
facebook.com/djcassidy
twitter.com/djcassidy
instagram.com/djcassidy
youtube.com/djcassidy
youtube.com/djcassidyvevo
soundcloud.com/djcassidyVideo: G-Unit – Nah Im Talking Bout

Track: Tantu ft. Digitzz & Skyzoo – They Said