in

G-Blog: Agent raakt/ slaat vrouw in haar gezicht tijdens discussie

Wij hebben een aantal dagen geleden een artikel en video geplaatst over een agent die een vrouw op een onaangename manier aanraakt.

Deze G-Blog is voor de mensen die dat de normaalste zaak van de wereld vinden en voor een aantal die van mening waren dat ze nog veel harder aangepakt moest worden. Is het misschien zo dat jullie totaal geen respect hebben voor vrouwen? Is het misschien zo dat jullie de vrouwen in jullie eigen families op de laagste plank zetten? Het is maar een vraag…

Nu is het natuurlijk zo dat wij allemaal een moeder hebben. Wij hebben ook een vader. Sommige van jullie hebben zusjes en nichtjes. Een aantal families bestaan zowat helemaal uit vrouwen. Zonder vrouw geen man. Zonder vrouw geen kinderen.
Nu is het ook een feit dat echtparen en koppels soms ruzie hebben. Als het ‘uit de hand loopt’ wordt het soms fysiek. Meisjes krijgen altijd van jongs af aan mee dat zij zich nooit en te nimmer door een man moeten laten slaan en dit simpelweg maar accepteren. Ook krijgen ze mee dat ze fel moeten reageren als dat aanraken op een ‘onaangename manier’ gebeurt. Wat ook logisch is natuurlijk.
Relaties gaan ELKE dag kapot omdat een man het in zijn hoofd haalde om uit te halen naar zijn vrouw/ partner, of haar aan te raken op een onaangename manier waaruit blijkt dat respect ver te zoeken is in deze relatie, waarbij twee mensen met gelijke rechten samen willen zijn. Dat is natuurlijk een drama voor elk gezin…

Ik weet wat ik zou doen als iemand mijn zusje, nichtje, vriendin of moeder zou aanraken op een onaangename manier. Laten we het niet eens over ‘slaan’ of een duw in het gezicht hebben hier wat ronduit respectloos is ongeacht wie je ook bent, wie je ook denkt te zijn of wat voor een soort ‘autoritaire macht’ jij over een ander denkt te hebben.

Een vrouw is een vrouw en een moeder is een moeder, ongeacht haar ras of religie. Een moeder baart een kind en geeft het leven aan een man. Een man die ooit gebaard is door een moeder/ vrouw.
Je moet je afvragen of deze man zijn eigen moeder zo respectloos zou behandelen, zoals de agent in het filmpje dat deed maar dit keer tijdens een heftige discussie tussen moeder en kind? Het antwoord zal 9 van de 10 keer nee zijn. Hoop dat wij het daarmee eens kunnen zijn, ook al kan ik dit wetenschappelijk niet bewijzen aan jullie.

De vraag is dan. Hoe haalt een man (de kind van een vrouw/ zoon van een moeder) het in zijn hoofd om de moeder of partner van een ‘ander’ persoon zo aan te raken? En waarom zou de label ‘agent’ daar überhaupt verandering in moeten brengen of dit goedpraten. De vrouw was niet handtastelijk, misschien wel een beetje luid maar dan nog…

Wij zijn allemaal naakt geboren in deze wereld en ter wereld gekomen uit een vrouw. Hoe wij ons leven moeten doorbrengen op aarde, daar heeft iedereen zijn eigen mening over. En dat mag gelukkig… De gene die zich zo op deze manier laten onderwerpen aan ‘soms opgedrongen wetten’ en zich maar al te graag overgeven aan autoriteit zijn bij voorbaat verloren. De regering mag niet zomaar alles doen omdat het ‘de regering’ is. Voor een agent geldt het zelfde.

Of is werken bij de politie gelijk een vrijkaart om vrouwen op een respectloze manier te behandelen en daarmee weg te komen? Mensen dood te wurgen en daarmee weg te komen? Stelen van criminelen en daarmee weg te komen? Kinderen misbruiken en daarmee weg te komen? Dit is aan de orde van de dag in het korps omdat, of je het gelooft of niet, het ook maar mensen zijn.

Door dit soort dingen als het genoemde incident tussen agent en vrouw in Capelle goed te praten geven jullie echt veel te veel macht weg aan ‘de autoriteiten’. Wat laat geschiedenis blijken van mannen die denken dat ze alle macht van de wereld bezitten? Nou…? Die denken dat ze overal mee weg kunnen komen en alles maar kunnen hebben en maken.

Daar krijg je chaos van.

En de situatie over het algemeen in het korps anno 2016 is heel erg chaotisch te noemen. Mensen, geef ze niet teveel macht. Straks hebben ze het idee dat ze kunnen maken wat ze willen omdat wij toch wel ‘gehoorzamen’ en alles goedvinden als volk. Kijk uit met wat je roept en wat je goedpraat. Ook deze ‘mensen’ moeten in toom gehouden worden.Keeper Kenneth Vermeer staande gehouden om ‘opvallende auto’

Mannen laten zien hoe ze beffen en gepijpt willen worden