in

Futurist maakt griezelige levensgrote pop van hoe kantoormedewerkers er over 20 jaar uit kunnen zien

We weten allemaal dat langdurig aan een bureau zitten negatieve effecten op onze gezondheid heeft, maar als dit levensgrote model van hoe een kantoormedewerker er over 20 jaar uit zou kunnen zien een indicatie is, ziet de toekomst er niet al te rooskleurig uit.

Emma, zoals haar makers haar hebben genoemd, ziet er niet echt gezond uit om het zo maar te zeggen. Ze heeft droge en rode ogen van uren staren naar een computerscherm, een gebogen rug, overgewicht, gezwollen ledematen als gevolg van slechte bloedsomloop en eczeem veroorzaakt door stress.

Gelukkig is Emma gewoon een levensgrote pop die is gemaakt door een team van onderzoekers onder leiding van de futurist William Higham, maar de wereld kan straks vol met Emma’s zijn als we niks doen om onze kantooromgeving en -cultuur te veranderen.

“Unless we make radical changes to our working lives, such as moving more, addressing our posture at our desks, taking regular walking breaks, or considering improving our workstation setup, our offices are going to make us very sick,” vertelt Higham aan Britse journalisten.

De onderzoekers hebben Emma en haar symptomen niet zomaar even uit een hoed getoverd. Ze ondervraagden meer dan 3.000 kantoormedewerkers in Frankrijk, Duitsland en Engeland en ontdekten dat 50 procent van hen klaagde over overspannen ogen, 49 procent over een pijnlijke en slechte rug, 48 procent over hoofdpijn, en 45 procent van een gevoelloze nek.
Op basis van deze gegevens hebben Higham en zijn collega’s een model gemaakt van hoe de gemiddelde kantoormedewerker er over 20 jaar uitziet als de werkruimten hetzelfde blijft.

“The Work Colleague of the Future report shows that employers and workers really need to act now and address the problem of poor workplace health,” verklaard Higam verder.

Emma is gewoon een levensgroot model dat is gemaakt om te laten zien hoe de inrichting van een huidig werkstation ertoe kan leiden dat kantoormedewerkers fysiek en visueel kunnen transformeren door hun kantooromgeving. Volgens het team achter het rapport is Emma slechts 20 jaar verwijderd van grimmige realiteit voor sommigen van ons.

Het is belangrijk op te merken dat het rapport “The Work Colleague of the Future” geen wetenschappelijk onderzoek door vakgenoten is. Het is gemaakt in opdracht van kantoormeubelbedrijf Fellowes, die ervan “verdacht” kan worden dat het probeert zijn eigen lijn van kantoorstations te promoten om de oorzaken van de symptomen van Emma aan te pakken.

Maar goed, Emma biedt een intrigerende kijk op wat modern kantoorwerk ons lichaam kan aandoen.Trailer: November een HELE dikke film van Daniel Craig, Chris Evans & Ana de Armas in de bios – Knifes Out

Kijken: Germany got Talent – Hondje heeft zin in worst LMFAO!