in

Funny: Nieuw-Zeelandse baby mag niet V8, Anal of Lucifer heten

media_xll_1632507

In Nieuw-Zeeland heeft de overheid een lijst gepubliceerd met voornamen die voortaan verboden zijn. Op die lijst staan onder meer V8, Anal, Queen Victoria, Lucifer, 2nd, 3rd en 5th. De namen zijn taboe omdat ze het kind mogelijk schade kunnen berokkenen.

In 2008 ontnam een rechter in Nieuw-Zeeland de ouders van een toen 9-jarig meisje het gezag tot ze hun dochter een andere naam gaven. Het meisje kreeg van haar vader en moeder de naam ‘Talula does the Hula from Hawaii’.

‘Die naam zet het kind voor schut en bezorgt haar een sociale handicap’, oordeelde de rechter. Hij ontnam beide ouders het gezag, tot ze haar een nieuwe naam gaven. Het meisje schaamde zich over haar naam en liet zich door haar vrienden ‘K’ noemen.

Volgens Nieuw-Zeelandse rechters zoeken sommige ouders de meest hilarische namen voor hun kinderen, zoals ‘Fish’ en ‘Chips’ voor tweelingen, ‘Benson and Hedges’, naar een sigarettenmerk, ‘Number 16 Bus Shelter’ en ‘Sex Fruit’. Ambtenaren in Nieuw-Zeeland konden in principe geen namen weigeren, maar daar komt vanaf vandaag dus verandering in.Video: Vado – In The Air

Video: KaliBwoy ft. Maikal X & Young Cashino – Skull