in ,

Friese slager nam wegens 25-jarig bestaan guldens aan als betaalmiddel

‘Het was zó druk, het leek wel kerst’

Credit: Facebook/Kwaliteitsslagerij de Schrans

Een kilo gehakt voor 20 gulden. Oude tijden herleefden bij de Friese slagerij De Schrans. Vanwege het 25-jarig bestaan konden klanten dit weekend met guldens betalen. “We hebben een omzet van 7.000 gulden gedraaid. Sommige klanten hebben wel twee uur gereden.”

Kwaliteitsslagerij de Schrans nam even het heft in eigen hand en heeft gewoon gedaan wat de meeste van ons eigenlijk heel graag willen. GEWOON DE GULDEN TERUG! Ze plaatsten op 15 juni het volgende op hun Facebookpagina…

Heb jij thuis ook nog oud briefgeld liggen? Ook morgen kun je het nog inleveren! De winkel is morgen geopend van 13:00 tot 18:00! #jubileum #jubileumweekend #jubileummaand #jubileumjaar #feest #feestjaar #gulden #draaiendrad #grotewekkeractie #grabbelton #Schrans #Leeuwarden

Het was zo druk volgens de slager dat ze extra voorraad moesten aanbreken om alle klanten te kunnen voorzien van een paar kilo vlees.

Het schijnt dus dat heel veel mensen nog oude biljetten in huis hebben. De slager gaat ze omwisselen bij de Nederlandse Bank (DNB). De Nederlandse Bank liet weten dat er op dit moment nog 25,7 miljoen oude biljetten onder matrassen, achter plinten of in verzwaarde kluizen verstopt zitten.

“Het was even wennen, maar ook wel weer heel bijzonder om die oude biljetten door je handen te laten glippen. Nostalgie alom.”

Bron: RTL NieuwsWildlife Officials hebben een Baby Beertje doodgeschoten nadat toeristen hem maar bleven voeden

Legendary: Man fotoshopte lekke band op zijn auto om zich af te kunnen melden voor werk