in ,

Freebleeding: Geen tampon dus alles laten lopen langs je benen bij menstruatie

Geen maandverband of tampon tijdens de menstruatie, maar er bewust voor kiezen om het bloed gewoon te laten lopen. ‘Free bleeding’ is een nieuwe beweging waar ook Nederlandse vrouwen aan meedoen. Iris Verstappen is één van de mensen die er voor kiezen om ‘natuurlijk te menstrueren.’

Het is een soort van feministische beweging waarbij vrouwen het gewoon langs de benen laten lopen als ze ongesteld zijn. Sommige vrouwen willen een statement maken als bijvoorbeeld een kunstenaar en anderen doen het om de taboe rondom menstruatie te verbreken of in contact te komen met hun innerlijke oervrouw.

Volgens Paula Kragten van Perion Magazine zal de beweging niet echt groot worden in Nederland: “De eerste reactie die we hier hebben is dat het vies is. We zijn bang voor menstruatiebloed, omdat eeuwen geleden is bedacht dat vrouwen onrein zijn als ze ongesteld zijn. Dat idee zit nog steeds in onze cultuur”, zegt ze tegen Editie NL.

Iris poseerde, bebloed, voor het tijdschrift Elephant Journal

Iris Verstappen is iemand uit Nederland die aan Freebleeding doet. Ze wilt hiermee dichter bij zichzelf komen te staan:

“Ik was op Menorca en zat gehurkt op de grond, ongesteld te zijn recht boven de aarde. Dat was een prachtig moment.”

Ze gebruikt haar menstruatiebloed ook als kunstmest. Ze geeft aan dat ze het thuis bij de planten giet en heeft gemerkt dat ze daardoor veel beter, sneller en gezonder groeien.

“Het is een teken van je lichaam dat je rustiger aan moet doen en daar luister ik naar. Ik bloed die eerste twee dagen vrij.”

Iris gebruikt geen tampon omdat er allerlei vervuilende chemicaliën inzitten.

Bron: RTL NieuwsTeemong plaatst opmerkelijke post op Instagram: Free Killer Kamal & Pietju Bell

We krijgen een Dumbo re-boot en hij ziet er TE cute uit!