in

Franse overvaller Rédoine Faïd ontsnapt met helikopter

Hij is een pionier als het gaat om geldtransporten overvallen en is bekend van de docu De Grote Jongens uit de Cité

Eén van de beruchtste overvallers in Frankrijk is opnieuw op spectaculaire wijze ontsnapt uit een gevangenis ten zuiden van Parijs. Een helikopter landde zondagochtend met drie zwaarbewapende mannen aan boord op de binnenplaats van de zwaarbeveiligde gevangenis.

Zijn handlangers worden vergelijkt met commando’s. Ze hebben een piloot die op les was gegijzeld, hebben rookbommen gebruikt zodat er niet precies gezien kon worden wat er gebeurde op de binnenplaats en konden ze met een slijpmachine door de deur van het bezoekersvertrek breken. Ze hadden maar een paar minuten nodig om de klus te klaren. Vervolgens hebben ze de helikopter in de hens gestoken en zijn verder gegaan in een auto.

Nu is er een klopjacht gaande waarbij justitie maar liefst 3000 agenten voor op de been heeft gezet. Een enorme actie om deze man weer achter slot en grendel te krijgen.

In 2013 ontsnapte Faïd ook op een hele gekke wijze uit de gevangenis door vijf deuren op te blazen en bewakers te gijzelen. Volgens de politie had zijn vrouw geholpen door de explosieven naar binnen te smokkelen in dozen met tissues.

Zijn laatste veroordeling van 25 jaar was voor een overval in 2010 waarbij een agent omkwam. In 1999 werd Faïd veroordeeld voor een overval op een geldwagen die zo uit een film had kunnen komen.

Het was de grot van Ali Baba | Rédoine Faïd over een overval

In vele televisieoptredens vertelde Faïd dat hij werd geïnspireerd door de film Heat uit 1995 met Robert De Niro en Al Pacino in de hoofdrol. Hieronder kunnen jullie Faïd zien in de docu “De Grote Jongens uit de Cité”.

Bron: NOSWitte haai van 5 meter gespot in zee bij Mallorca

Bekijk de trailer voor ‘Mara’, De Horror Film Over Slaapverlamming