in

Frankrijk verklaart de oorlog aan cryptocurrencies Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple

Kan dit initiatief en een nieuw standpunt leiden tot een algehele verbod?

De Franse minister van Financiën heeft opgeroepen tot strenge nieuwe regels m.b.t cryptocurrencies om te voorkomen dat ze worden gebruikt om belasting te ontduiken of terrorisme en andere misdaden te financieren.

Bruno Le Maire zei vandaag in een toespraak dat hij een voormalig hoofd van de centrale bank opdracht heeft gegeven tot het opstellen van potentiële nieuwe regels, waarbij hij waarschuwt voor de ‘risico’s van speculatie en mogelijke financiële manipulatie’ gekoppeld aan Bitcoin en andere dergelijke valuta’s.

OUTBRAIN_VIDEO_AD

Le Maire’s kantoor kon geen details geven over wat de regels zouden kunnen bevatten. Regelgevers over de hele wereld nemen een harder standpunt ten opzichte van de valuta, omdat de waarde van Cryptocurrencies omhoog zijn geschoten.

Een directeur bij de centrale bank van Duitsland zei dat elke poging om cryptocurrencies zoals Bitcoin te reguleren op een wereldwijde schaal moet gebeuren, omdat nationale of regionale regels moeilijk kunnen worden afgedwongen op een virtuele gemeenschap zonder grenzen.

Nationale autoriteiten over de hele wereld, en met name in Azië, hebben geprobeerd een wereldwijde boom in de handel van Bitcoin en andere cryptocurrencies af te remmen. Maar Joachim Wuermeling, een lid van de raad van bestuur van de Duitse Bundesbank, zei dat nationale regels wellicht moeite zullen hebben om een ​​wereldwijd fenomeen als Cryptocurrencies te temmen.

‘Effectieve regulering van virtuele valuta’s zou daarom alleen haalbaar zijn door de grootst mogelijke internationale samenwerking omdat de regelgevende macht van natiestaten duidelijk beperkt is’, zei Wuermeling tijdens een evenement in Frankfurt.

De staten van de Europese Unie en de wetgevers hebben vorige maand overeenstemming bereikt over strengere regels ter voorkoming van het witwassen van geld en financiering van terrorisme op uitwisselingsplatforms voor Bitcoin en andere virtuele valuta.Ik ging het Franse legioen in omdat ik geen kant meer op kon in Nederland

We kunnen binnenkort lekker goedkoop van Amsterdam naar London