in

Frankrijk tot Spanje: Atlantische kust momenteel overspoeld met pakketten cocaïne

De Fransen hebben er een wel heel bijzonder “milieuprobleem” bij: het aanspoelen van pakketten gevuld met cocaïne langs de Atlantische kust.

Sinds half oktober is al ruim 700 kilo coke aangetroffen. Het Openbaar Ministerie (OM) is een onderzoek gestart en waarschuwt voor de pakketten. Een aantal stranden is al afgesloten voor het publiek, melden Franse media.

De stranden worden intensief bewaakt door de politie. Daar gaan moeien kan je zomaar flink in de problemen brengen. Daarnaast staat er een maximum straf van 10 jaar op het smokkelen van drugs.

Het zou hier niet alleen om cocaïne gaan maar ook om crack wat er regelmatig aanspoelt. De aangespoelde drugs zitten verpakt in plastic pakketten en hebben een zuiverheidsgraad van 83 procent.

Volgens het OM kampt de hele Atlantische kust met het probleem. Van Les Landes bij de Spaanse grens tot de monding van de rivier de Loire boven Nantes. In die laatste regio werd bij Pornic, niet ver van Saint-Nazaire, vanmorgen 10 kilo cocaïne gevonden. Ruim 400 kilometer zuidelijker bij Arcachon werden pakketten met 12 kilo van het witte goud ontdekt. Het OM in Rennes werkt daarom nauw samen met de parketten van Saint-Nazaire, Bordeaux en Dax.

Toch maar even wat meer strandwandelingen gaan maken hoor want je weet maar nooit ….GetMoney: NASA betaalt je 16.500 euro om twee maanden in bed te liggen!

Kijken: Lil Pump wordt gebeten door een slang