in

FML: schoolmeisjes ontdekken asteroïde die op weg is naar de aarde

Twee Indiase meisjes hebben een asteroïde ontdekt die onderweg is naar de aarde wat eigenlijk kutnieuws is maar goed… don’t shoot the messenger!

Radhika Lakhani en Vaidehi Vekariya, uit de stad Surat in de westelijke Indiase deelstaat Gujarat, werkten aan een schoolproject toen ze de asteroïde ontdekten, die ze HLV2514 noemden.

De twee leerlingen namen deel aan een SPACE India- en NASA-project, waarin ze de kans kregen om beelden van een telescoop van de Universiteit van Hawaï te ontcijferen en te analyseren.

In een tweet schreef SPACE India het volgende:

‘DISCOVERY ALERT! We are proud to announce VAIDEHI VEKARIYA SANJAYBHAI and RADHIKA LAKHANI PRAFULBHAI, two students of P.P. SAVANI CHAITANYA VIDYA SANKUL (CBSE) from Surat with the help of SPACE-AIASC discovered a new Asteroid which is a Near-Earth Object named HLV2514.’

De studenten die deelnamen aan het project, dat het doel had hen een bredere opleiding over wetenschap en astronomie te geven, kregen beelden van de NASA’s PAN Star-telescoop. Van daaruit leerden ze software te gebruiken die helpt bij het herkennen van hemellichamen zoals asteroïden.

Aakash Dwivedi, docent en astronoom bij SPACE India, legde aan CNN uit dat de leerlingen vervolgens op zoek waren naar bewegende objecten op de foto’s.

De 15-jarige astronoom Vekariya verklaarde het volgende over het geheel:

‘We started the project in June and we sent back our analysis a few weeks ago to NASA. On July 23, they sent us an email confirming that we had identified a near Earth object.’

Hoewel het wordt beschouwd als een near-Earth object, is dit dus niet echt het einde van de wereld zoals we die kennen. Dwivedi verzekerde dat de asteroïde dichter bij de baan van Mars is. Het duurt echter een miljoen jaar voordat het zijn koers verschuift naar ons planeet.

Nogmaals, dit is dus (hopelijk, lolz) geen reden tot bezorgdheid. Ten eerste omdat iedereen die dit leest op dat moment dood zal zijn, en ten tweede zal de asteroïde nog steeds ver, ver in de verte, 10 keer verder weg zijn dan de maan.

Zeggen ze…Kijken: grootste internet bekendheid uit China leeft, werkt op en eet van het platteland

Bij Zara kan je nu Playstation sneakers halen en ze kosten geen drol