in

FML: Na de Processierups & bijtende Mieren nu ook een reuzen Teek

Het is gewoon tijd om te emigreren. Gaat hartstikke lekker jongens, waar komen al die beesten toch ineens vandaan. Eerst een rupsenplaag, daarna bijtende mieren en nu ook nog eens een levensgevaarlijke reuzen Teek.

In Duitsland, vlak bij de Nederlandse grens, zijn de afgelopen dagen zeker zes hyalomma teken gevonden. Die zijn drie keer zo groot als normale teken. Deze teken kunnen mensen volgen en ruiken van tientallen meters afstand. De dieren kunnen gevaarlijke ziektes overbrengen. De teken in Duitsland waren geen ziektedragers dus dat is dan wel weer goed nieuws.

De reuzenteek in Nederland werd gevonden in het Drentse Odoorn, op het IJslandse paard van eigenaar Caroline. “Ik haal dagelijks teken uit mijn paarden en ik zag meteen dat deze anders was. Hij heeft lange poten en hij was vooral heel snel”, vertelt ze aan RTV Drenthe.

Potentiële slachtoffers kunnen ze tot wel negen meter afstand zien en – al rennend – tot wel honderd meter volgen. Onderzoek moet nog 100% zekerheid geven of het echt om de Hyalomma gaat maar een bioloog die al jaren met teken bezig is zegt dat de kans erg groot is dat dit beest het is.

De reuzenteek “kan” gevaarlijk zijn. “De hyalomma-teek kan de overbrenger zijn van het Krim-Congo-virus, een Ebola-achtige ziekte.” Die ziekte verspreidt zich via bloed- en lymfebanen in het lichaam, leidt tot leverschade en is in sommige gevallen dodelijk.In januari werd een man doodgeschoten die NNSS in de buurt van Area 51 probeerde te bestormen

Dope: Er is nu een “Stranger Things” monopoly bord