in

FML: het RIVM waarschuwt voor het gebruiken van ventilatoren

Het was gisteren al warm, maar vandaag wordt het nog een stukje warmer en de komende dagen blijft dat zo.

Daarom is in Nederland vanaf vandaag het hitteplan van kracht in zeven van de twaalf provincies, waaronder dus in Overijssel. Dat blijft de komende dagen van kracht. Het RIVM waarschuwt voor het verkeerd gebruik van ventilatoren, door onjuist gebruik kan het coronavirus worden verspreid.

via GIPHY

Op de website van het RIVM staat het volgende over het geheel:

Voor persoonlijk gebruik in de thuis/gezinssituatie kun je een ventilator gebruiken om een verkoelende luchtstroom te creëren. Een bevroren waterflesje voor de ventilator zorgt voor nog meer koelte.

Het is nog niet duidelijk of het gebruik van een ventilator in een gemeenschappelijke ruimte zorgt voor een grotere kans op besmetting. Uit voorzorg wordt daarom geadviseerd om enkel ventilatoren te gebruiken in gemeenschappelijke ruimten als er geen andere verkoeling mogelijk is, zoals door een goed onderhouden airconditioning. Let daarbij op dat de luchtstroom van de ventilator niet direct van de ene naar de andere persoon gaat.

Wat vinden jullie van deze oproept van het RIVM?

Bron: RIVM/ RTV OostLord Of The Rings tv-show nog steeds op zoek naar “funky” en “ongewoon” uitziende mensen als extra’s

Godsamme: ANWB wil nu een snelheidslimiet voor fietsers